İHA Kameramanı Ahmet Demir’den yeni açıklama

semaver

Active member
İHA Kameramanı Ahmet Demir’den yeni açıklama Habertürk müellifi ve Ankara temsilcisi Muharrem Sarıkaya‘nın dün ortaya çıkan görüntüde, Cuma günkü yayın sırasında ses denetimi yapan İHA çalışanı Ahmet Demir‘e tokat attığı ortaya çıktı.

Mevzuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir’den özür diledi.

İHA KAMERAMANI CUMHURİYET’E KONUŞTU

İHA Kameramanı Ahmet Demir, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Ben kameramanlık misyonu yapıyordum. Muharrem Beyefendi, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ancak kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında daima hareket yaptı. nazaranvim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve daha sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması” tabirlerini kullanmıştı.

“GEL SANA BİR YEMEK ISMARLAYAYIM”

Bugün ise Sputnik’ten Ali Çağatay’la Seyir Hali programına konuk olan gazeteci Demir, Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve “Özür dilerim, gel sana bir yemek ısmarlayayım” söylemiş olduğini deklare etti.

“Daha da saçmalamaması için telefonu kapattım” diyen Demir, kendisine verilen dayanak ötürüsıyla hüznünün biraz da olsa hafifçelediğini belirtti.

Demir, şu sözleri kullandı:

“Yayın başladıktan hayli kısa bir süre daha sonra Muharrem Beyin telefonu çekmedi. Bende büsbütün yardımcı olmak için daha evvelde ayarlamış olduğumuz telefonu ona vermeye çalıştım. Kameraman olan bir kişinin bakılırsavi bu değil. Yardım için onun yanına gidiyorum ve bana bunu yapıyor. O denli büyük bir şoka uğradım ki ne yapacağımı çözemedim. Kameranın başına geçtim ve yalnızca yere baktım. niye ona karşılık vereyim ki? Ona hiç bir şey yapmayarak ceza verdiğimi düşünüyorum. Fatma bayanın da şoka uğradığını düşünüyorum. O da yayın aksamasın diye devam etti.

Yayın bittikten daha sonra Muharrem Beyefendi beni yanına çağırdı ve özür diledi. Bende “Yaşınıza hürmeten size bir şey demiyorum ancak özrünüzü kabul etmiyorum” dedim. Bunu söylemiş oldukten daha sonrasında Fatma hanım kendi çalışanlarına bağırmaya başladı. Eksiklerden bahsedip, “niçin bunları yerine getirmediniz” dedi. “Beni bu biçimde bir adamla yan yana getirdiniz, yanımda durmadan hareketler yapan bir beşerle yayın yapmamı istiyorsunuz” dedi. daha sonrasında o hışımla orayı terk etti. Bana yapılan o atılımdan dolayı bunu yaptığını düşünüyorum. çabucak sonrasında beni Muharrem Beyefendi arayıp Ankara’ya çağırdı ve “Gel sana bir yemek ısmarlayayım” dedi. Daha fazla saçmalamaması için telefonu kapattım. Ben imgelerin yayınlanmasını istemiyordum. Ailem görsün istemedim. Nasıl olduysa bir biçimde birileri paylaşmış”

Öte yandan Ali Çağatay, imgelerin yayınlanmasıyla ilgili aldığı duyumu ise şu biçimde aktardı:

Bana gelen bilgiye nazaran imgeler Mücahid Ören’e gidiyor ve kendisi izlemek istiyor. İzledikten daha sonra ise “Bunu yayınlayın, inceldiği yerden kopsun” diyor.