İçki içtiği arkadaşını ‘Beni öldürmezsen adam değilsin’ deyince vurdu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Olay, 22 Eylül günü saat 21.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesinde meydana geldi. Gece bekçiliği yaptığı iş yerinin önünde oturan Selim T., yanına gelen taksi sürücüsü arkadaşı Murat K. ile alkol almaya başladı. çabucak sonrasında iş yerine gelen Selim T.nin diğer bir arkadaşı Kenan A. da ikiliye katıldı. bir süre bir arada içki içen kümeden Murat K., küfretmesi üzerine Kenan A. tarafınca darp edildi.

“ÖLDÜR BENİ” DEDİ

Argümana nazaran, Murat K.’nin “Öldür beni. Öldürmezsen adam değilsin” demesi üzerine Kenan A., belinden çıkarttığı tabancayla ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlar Murat K.’nin burnuna, boynuna ve çenesine isabet etti. bir süre daha içki içen Kenan A., Murat K.’nin kanlar içerisinde yere yığıldığını görür görmez olay yerinden kaçtı. Bu anlar bölgedeki güvenlik kamerasına yansıdı.

BİSİKLETTE YAKALANDI

Selim T.’nin durumu bildirmesi üzerine olay yerine epey sayıda polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Sıhhat vazifelilerinin birinci müdahalesi yaptığı Murat K., ambulansla Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Cinayet Ofis Amirliği takımları, kuşkulu Kenan A.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası imajlarını incelemeye alan polis, Ova Mahallesinde bisikletle yolda seyir halinde olan Kenan A.’yı kovalamaca kararı yakaladı. Emniyete gdolayılen Kenan A.’nın, cinsel taarruz, mala ziyan verme ve tehdit kabahatlerinden 7 kaydının olduğu öğrenildi.

“SUSMAYINCA VURDUM”

Kenan A.’nın, sözünde, “Durup dururken bana küfredince sonlanıp, susmasını söylemiş oldum. ‘Öldür beni. Öldürmezsen adam değilsin’ deyince vurdum” dediği öğrenildi. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Kenan A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hastanede tedavisi süren Murat K.’nin, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

DHA