İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi dinamik denetim başlıyor

celikci

New member
İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi dinamik denetim başlıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından 81 il Valiliğine bakanlık tarafından genelge gönderildiğini duyurdu. Video konferans görüşmesi ile 81 il valisi ile toplantı düzenleyen bakan Soylu, dinamik denetim modeli ile ilgili 14 maddelik genelgenin bütün valiliklere gönderildiğini açıkladı. Twitter hesabından konu hakkında açıklama yapan Soylu “Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız ve sahil güvenlik komutanlarımız ile kontrollü normalleşme dönemini değerlendirdik.” dedi. 260 bin personelle denetim yapılacakİçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın devamında, “Salgınla mücadelede, 'dinamik denetim modeli'ne geçiyoruz. İllerimize uygulama genelgesi gönderildi. Perşembe günü 260 bin personel ile denetim gerçekleştireceğiz. Temizlik, maske, mesafe ve tüm kurallara uyarak inşallah hep birlikte tam normalleşmeye geçeceğiz" ifadelerini kullandı. Tedbirlere uymayanlara yaptırım uygulanacakİçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine covid-19 tedbirlerine yönelik dinamik denetim süreci konulu genelge gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgede kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen faaliyetlere kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteğinin sağlanacağı ifade edildi. Yapılacak olan denetimler sırasında tedbirlere uymayanlara yaptırım uygulanacak.

ALINTIDIR