‘İçimden geldiği üzere yaşadım’

Tuncay

New member
SERCAN KISMET – Bugüne kadar biroldukça fenomen projede yer alan Ali Vilayet, son olarak Kanal D’de ekrana gelen ‘Sadakatsiz’ dizisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Üretimin hayli varlıklı bir senaryoya sahip olduğunu belirten oyuncu, “İlişki öyküleri her vakit seyircinin ilgisini çekmiştir. Hele ki üçüncü bir taraf olunca epeyce materyali olan duruma dönüşüyor” diyor. Vilayet ile dizisini, kesimi ve evliliğe bakış açısını konuştuk.

– 20 yıldır birfazlaca fenomen projede yer aldınız. Sanat ömrünüzün 20 yılını nasıl özetlersiniz?

Pahalı işlerde ve dizilerde oynadım, evet lakin sanat hayatım diye kıymetlendirmek savlı olur. ‘20 yıl nasıl geçti?’ diye düşünürsem, biraz ben nasıl hissedersem o periyot o denli geçti diyebilirim. Zira yaptığım işlerin bana has olması için çabaladım bu yüzden de içimden geldiği üzere yaşadım. Daima de bu biçimde yaşadım 20 yıldır… Bundan daha sonra da bu biçimde sarfiyat umarım.

– Televizyon dalında 20 yılda ne üzere değişiklikler oldu?

Üzülerek söylemek gerekirse pek bir değişiklik olmadı. Tersine mühletler uzadı ve kaideler daha ağırlaştı. Alışılmış ki seyirci ve üretici açısından fazlaca şey konuşulabilir ancak televizyon bölümünün küçüldüğü ve daha da küçüleceği görüşündeyim.

– Neredeyse yer aldığınız tüm projeler fenomen oldu. Senaryo seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Dediğim üzere o periyot nasıl hissediyorsam, ne yaşıyorsam onu biraz yansıtıyorum. kimi vakit bir karakter tahlilini okur okumaz gidip oynamak istiyorum kimi vakit ise yalnızca o direktörle çalışmak için istiyorum o işin ortasında olmayı… Ancak kimi vakit de yanlış karar veriyorsunuz, bölümün bir kısmı da kumar.

– Türkiye’deki bütün dizilerin yurt haricinde gösterilmesine karşın, oyuncuların hayli az ödül almasını neye bağlıyorsunuz?

Kültür farklılığı bence. Bu Avrupa seyircisi, Türk izleyicisiyle empati kuramayabilir. Bu aktörün makus oyuncu olduğundan değil, kültür farkı yüzünden. Ya da lisan de rahatsız edebilir fakat Türkiye’de epey yetenekli oyuncular olduğunu düşünüyorum

-Son senelerda senaryo konusunda bir eksiklik çekiyor muyuz?

Son senelerda bilhassa çekiyoruz olağan ki lakin genel olarak bizim genetiğimizde senaryo yazmanın fazlaca baskın olduğunu düşünmüyorum. Olağan bütçe de kıymetli. Şayet Türkiye’de biraz daha âlâ bütçeli üretimler yapılırsa senaristler de daha özgür çalışabilirler.

‘Evliliğe sıcak bakmıyorum’

– Bir öbür fenomen olan ‘Sadakatsiz’ dizisinde Komiser Melih’e hayat veriyorsunuz. Bir polisi canlandırmak nasıl?

Aslında hoştu lakin yeğenim olan Derin (Melis Sezen) karakterinin yaptıkları yüzünden maalesef vazifeden istifa ettim. O yüzden artık sivilim. daha sonrasında ne olacağını ben de heyecanla bekliyorum.

– ‘Sadakatsiz’ size neler kattı?

Kıymetli beşerlerle ve sanatkarlarla tanışma fırsatı verdi. Şu anda bu işin ortasında bulunmaktan fazlaca memnunum.

– Dizinin kısa müddette fenomen olmasını neye bağlıyorsunuz?

İlgi öyküleri her vakit seyircinin ilgisini çekmiştir. Hele üçüncü bir taraf olunca fazlaca materyali olan bir duruma dönüşüyor. Bu da izleyicide karşılık buluyor. ‘Sadakatsiz’ bu taraftan hayli güçlü bir senaryoya sahip.

– Aşk sizin için ne tabir ediyor?

her insanın en az bir kere yaşaması gereken bir his olduğunu düşünüyorum.

– Evlilikle ilgili neler düşünüyorsunuz?

Açıkçası bu orta fazlaca sıcak bakmıyorum ancak ileride ne olur muhakkak olmaz alışılmış, kısmet.