İBB yardım çeki nedir? İBB yardım çeki başvurusu nasıl yapılır?

celikci

New member
İBB yardım çeki nedir? İBB yardım çeki başvurusu nasıl yapılır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi olan ve dar gelirli vatandaşlara İBB yardım çeki ya da İBB yardım kartı olarak bilinen bir kart veriliyor. Vatandaşlara verilen kart son günlerde özellikle pandemi dolayısıyla ekonomik anlamda sıkıntı çekenler tarafından merak ediliyor. Peki İBB sosyal yardım kartı nasıl alınır? İBB yardım çeki nedir başvuru nasıl yapılır? İBB sosyal yardım kartı nedir, limiti ne kadar?İBB sosyal yardım kartı, 200 lira limiti olan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen bir yardım çeki anlamına geliyor. Dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla verilen sosyal yardım kartı market alışverişlerinde ve farklı alışverişlerde kullanılabiliyor. 200 lira limiti olan kartın bakiye sorgulaması ise marketlerde kasiyerler tarafından yapılabiliyor İBB sosyal yardım kartı başvurusu nasıl yapılır?İBB sosyal yardım kartı ya da İBB yardım çeki başvurusu yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilir ya da belediyenin online hatları üzerinden irtibat kurabilirsiniz. Vatandaşların çeki alabilmesi için dar gelirli olduklarını ya da ihtiyaç sahibi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

ALINTIDIR