semaver
Active member
İBB Sözcüsü Murat Ongun: THY ile uçmam kusur oldu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Tele 1’de yayınlanan Ayrıntılar’da Enver Aysever’in konuğu oldu.
Ongun, kar yağışı sırasında gittiği ve AKP’liler tarafınca eleştirilen yurt dışı tatili ile ilgili de konuştu. Ongun, “Benim yurtdışı seyahatim daha evvelde planlandı. Aylar evvelden karın yağacağını bilemezdim. Benim yurtdışıma gittiğimi troller deşifre etti. THY ile uçmak benim yanılgı oldu. Benim tatilim ile ilgili kimi meblağlar söylendi. Lakin bunların hepsi palavra. Ben hesabımı belediye liderine verdim. Devletin müfettişleri de sorsa hesap veririm. Benim tatilimin ne değeri var? ayrıntıları kusurlu. Ben Cenevre’de değildim” dedi.
Ongun, İSKİ ile ilgili ise “bakılırsave geldiğimizden bu yana elektriğe gelen artırım yüzde 288. Doğalgaza gelen artırım ise yüzde 102. Yüzde 25 dedikleri AKP’nin talebiydi. İSKİ‘yi batırmak için aşikâr emelleri var. Aslında önerdikleri yüzde 0. O kadar kar, yağmur yağdı. Lakin hiç bir yer taşmadı ve sel baskını da olmadı” tabirlerini kullandı.
“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI METRO YAPIYOR, ANCAK PARASINI İBB ÖDÜYOR”
Ongun’un açıklamasından birtakım satır başları şöyleki:
Ongun, kar yağışı sırasında gittiği ve AKP’liler tarafınca eleştirilen yurt dışı tatili ile ilgili de konuştu. Ongun, “Benim yurtdışı seyahatim daha evvelde planlandı. Aylar evvelden karın yağacağını bilemezdim. Benim yurtdışıma gittiğimi troller deşifre etti. THY ile uçmak benim yanılgı oldu. Benim tatilim ile ilgili kimi meblağlar söylendi. Lakin bunların hepsi palavra. Ben hesabımı belediye liderine verdim. Devletin müfettişleri de sorsa hesap veririm. Benim tatilimin ne değeri var? ayrıntıları kusurlu. Ben Cenevre’de değildim” dedi.
Ongun, İSKİ ile ilgili ise “bakılırsave geldiğimizden bu yana elektriğe gelen artırım yüzde 288. Doğalgaza gelen artırım ise yüzde 102. Yüzde 25 dedikleri AKP’nin talebiydi. İSKİ‘yi batırmak için aşikâr emelleri var. Aslında önerdikleri yüzde 0. O kadar kar, yağmur yağdı. Lakin hiç bir yer taşmadı ve sel baskını da olmadı” tabirlerini kullandı.
“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI METRO YAPIYOR, ANCAK PARASINI İBB ÖDÜYOR”
Ongun’un açıklamasından birtakım satır başları şöyleki:
- Biz nazaranve geldiğimizde yöneticilerden brifing aldık. Günlük 700-800 bin ekmek üretimi vardı. Biz hiç Halk Ekmek önünde kuyruklar bakılırsamedik. Fakat başlayan ekonomik kriz vatandaşa yansıdı. 24 saat ekmek üretimine başladık. 1 .5 milyonu aştı ekmek üretimimiz. Ekmeğe artırım geldiğinde de vatandaş kuyrukları devam etti.
- Biz bakılırsave geldiğimizde 10 metro çizgisi durdurulmuştu. Alibeyköy sınırını biz açtık. Haliç kısmında çökmeler vardı. Lakin oraya uzun kazıklar çaktık ve şu an devam ediyor. Dudullu-Bostancı çizgisi yılsonunda İstanbulluların hizmetine girecek. Biz bunları yapıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı artık metro yapıyor. Lakin parasını İBB ödüyor.
- Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu’nu babası üzere görüyor. Bakmayın çıkarılan dedikodulara. aslına bakarsan ahenk ortasında çalışıyorlar.
- 800 milyondan fazla para cemaat ve vakıflara aktarıldı. İBB gidip yurt binası tutuyor. Bunu da alıp bir vakfa bedelsiz veriyor. Vatandaşın parasını harcıyorlar. İBB’nin şu an yurt hizmeti var. İBB aslına bakarsan bunu yapıyor. Çok sayıda otomobil vardı. Biz alınan bütün otomobilleri geri verdik. Garajdaki araçların birçoklarını da temizlediler.
- 10 Aralık 2021’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB’de teröristlerin olduğunu söylemiş oldu. O günden bugüne kimse tutuklanmadı. Kimse de gözaltına alınmadı. Bu bir algı yönetme gayreti ise yanlış. Zira siz adres gösteriyorsunuz. İBB’de kim hangi partili biz bilmeyiz ki.
- Ben İmamoğlu’na katkı sağlamaya çalışan onlarca arkadaştan biriyim. BBana derse ki güle güle ben de teşekkür ederim. Bizim münasebetimiz bu. Bir trol ağından bahsediyorlar. Bir trolümüz yok. Bulun haydi bir trolü.