İBB Meclisi’nde ‘Halk Ekmek’ hengamesi

semaver

Active member
İBB Meclisi’nde ‘Halk Ekmek’ hengamesi İBB Meclisi, aralık ayı oturumlarının birinci birleşimi Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Şov ve Sanat Merkezi’nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Meclis oturumuna ise İstanbul Halk Ekmek (İHE) büfeleri önünde oluşan kuyruklarla alakalı tartışma damgasını vurdu.

YETERLİ Parti Küme Lider Vekili İbrahim Özkan, AKP’li Meclis Üyesi/Hukuk Komitesi Lideri Muhammet Kaynar’a karşılık verirken, “İnsanları kuru ekmeğe muhtaç ettiniz. İstanbul’da 600 büfenin önünde binlerce insan kuyruk bekliyor” dedi.

Özkan, şunları söylemiş oldu:

ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR

Artık Muhammet Bey’i dinlerken inanın ben de ‘La havle ve la kuvvete’ dedim. Yani sabırla dinliyorum. Ben o programı dinledim. Burada Muhammet Beyefendi çıkıp özür dilemesi gerekir. Güya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin idaresi, bu yoksul fukaralığın niçiniymiş üzere, kalkmış orada güya o beşerler fotoğraf çekilmek için sıraya girmiş. Yahu bir kuru ekmeğe muhtaç ettiniz bu insanları ve utanmadan bunları söylüyorsunuz ya. Ve kalkmışsınız mevzuyu saptırarak farklı şeylerden bahsediyorsunuz.

MAAŞINI ÇAĞDAŞ ÖMRÜ DESTEKLEME DERNEĞİ’NE BAĞIŞLADIĞINDAN HABERİNİZ YOK

Siz Özgen Bey’i (İHE İdare heyeti Başkanvekili) tahminen daha öncedenki periyottan tanırsınız. 2014’te benim rakibimdi, belediye lider adaylığımda. Özgen Bey’in oradan alınan maaşı (huzur hakkı) Çağdaş hayatı Destekleme Derneği’ne bağışladığından da haberiniz yok anladığım kadarıyla. Özgen Nama Beyefendi bir iş adamıdır, yani oradan alınan bir huzur hakkına muhtaçlığı olan bir arkadaş değildir. Bakın burada olmadığı için ben de Özgen beyin lider adaylığında meclis üyesi olduğum için kelam almak zorunda hissettim kendimi. Bakın orada sizin söylediğunuz cümleyi sözü sözüne buradan size dinletirim. Dediniz ki; ‘Halk Ekmek kuyruklarında bekleyenlerin sahiden ekmek beklediğinden emin misiniz?’ Evet, bu cümleyi kullandınız ve çabucak sonrasında size bu cümleyi kullandığınızı söylenince yanıtınız şu oluyor: Özgen beyin manzara almasını bekliyorlar diyerek de haddinizi mi sahiden aşmış durumdasınız. Buradan çıkacaksınız özür dileyeceksiniz. Bakın bir kuru ekmeğe muhtaç beşerler.

İSTANBUL’DA 600 BÜFENİN ÖNÜNDE BİNLERCE İNSAN KUYRUK BEKLİYOR

Bugün İstanbul Halk Ekmek fabrikası sizin devrinizde ortalama 800 – 900 bin ekmek üretiyordu. Bakın yalnızca somun ekmek bugün 1,5 milyon adet üretiliyor. Ve bugün 1,25 lira için beşerler kuyruklarda bu yağmur altında. Haberiniz var mı? İstanbul’da 600 tane büfenin önünde binlerce insan kuyruk bekliyor.

Bağcılar’da Halk Ekmek Büfesi önünde yağmur altında bekleyen vatandaşların imajlarını paylaşan İbrahim Özkan konuşmasına şu biçimde devam etti:

“Bakın artık Bağcılar’dan imajlar geldi. Sultangazi’den imgeler geldi. Ve vatandaş bakın ne diyor? Lütfen bunları dinleyin, gündem dışı konuşma üzere biz sizi dinledik. Bakın bu kuyruklara bakın lütfen. ‘Bizi bu duruma düşürdüler. Ben hakkımı helal etmiyorum’ diyor. Hakkını helal etmiyor. Kuru ekmeğe muhtaç edilmiş olan insanlara bakın. Muaviye devri üzere Sıffin Savaşı’ndaki Muaviye periyodu üzere ayetleri mızrak uçlarına saplamayın.