İAOSB, yarına bugünden hazırlanıyor

semaver

Active member
İAOSB, yarına bugünden hazırlanıyor İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), hayata geçirdiği projeleri ile endüstrinin gelişmenine katkı sunmayı sürdürüyor. 7 milyon metrekare alan üzerine konseyi bölgede faaliyet gösteren 650 fabrika, 50 bin bireye istihdam sağlıyor. Yıllık 8 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan İAOSB’de, 22 farklı kesime yönelik üretim gerçekleştiriliyor.

İAOSB İdare Konseyi olarak planlamalarında bugünü olduğu kadar geleceği de düşünerek hareket ettiklerini vurgulayan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi İdare Heyeti Lideri Hilmi Uğurtaş, “İklim değişimlerine hazır bir altyapı için daima gelişim uğraşı içerisindeyiz. Bölgemizde üretim süreci başlayan tramvay çalışmalarının tamamlanmasının akabinde İAOSB’nin toplu ulaşım kanallarına bir yenisi daha eklenecek. Bölgemizin lojistik imkanlarının daha verimli kullanılması konusunda mahallî ve merkezi otoriteler ile irtibat halindeyiz. Bu kapsamda yüksek etraf şuuru ile “Yeşil OSB” olma vizyonumuz doğrultusunda atacağımız adımları ve yatırımlarımızı planlıyoruz. İleri Arıtma Projesi ile Atık Su Arıtma Tesisimizden çıkan atık suyun yüzde 70’ini bir daha geri kazanmayı hedeflerken, Sıfır Atık Projesi üzere çevreci çalışmalara daha fazla dikkat ve kaynak ayırmaya çalışıyoruz” dedi.

Uğurtaş, “bu biçimdesi bir ortamda, OSB İdareleri olarak sanayicilerimizin aktüel bilgilere ulaşmasını sağlarken, gerçek stratejiler oluşturmalarına da rehberlik etmeliyiz. Bir yandan ‘AB Yeşil Mutabakat Kararları’ doğrultusunda gerekli çalışmalara hazırlanırken, öbür yandan sanayicilerimizin bu mevzudaki farkındalıklarını artırarak, gereksinim duyacakları gelişim atağına bir an evvel başlamalarına imkan sağlayacak eğitim ve planlamalarımızı sürdürüyoruz” sözünde bulundu. Endüstride ivmelenmenin sürdürülebilir olması konusunda nitelikli işgücünün değerine de dikkat çeken Uğurtaş, “Ekonomi sanayi, sanayi eğitim ile ilerler. Bu şuurdan hareketle 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açtığımız Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisemiz, bugün gerek uzman eğitim takımı gerekse fizikî imkanları ile tüm Türkiye’de örnek gösteriliyor. Amacımız, mesleksel ve teknik eğitim alanında Türkiye’ye örnek olma misyonumuzu sürdürmektir” diye konuştu.