Her yerden kar tatili haberleri

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Tunceli’nin 3 ilçesinde okullar bir gün müddetle tatil edildi. daha sonrasında da tatil haberleri peş peşe geldi. Konya’nın 24 ilçesinde, Karaman’ın Başyayla, Aksaray’ın Ortaköy, Bingöl’ün Karlıova, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde ve Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde de okullar tatil edildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı niçiniyle, ilimiz Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerimizde birinci, orta ve lise seviyesindeki okullarda 20 Aralık 2021 Pazartesi günü 1 (bir) gün müddet ile eğitim ve öğretime orta verilmiştir. Ayrıyeten tıpkı gün, bu ilçelerimizde kamu kurum ve kuruluşlarında bakılırsavli engelli işçi ile gebe işçi de idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

KONYA’DA EĞİTİME KAR MANİSİ

Konya’da tesirli olan kar yağışı niçiniyle eğitime 20 Aralık Pazartesi günü prestijiyle orta verilen ilçe sayısı 24’e yükseldi.

Konya’da dün geceden bu yana tesirini sürdüren kar yağışı ömrü olumsuz etkiliyor. Ağır bir biçimde devam eden yağışlar niçiniyle kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, kimi ilçelerde ise yarım metreyi aştı. Yağışların devam etmesi üzerine merkez Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime 20 Aralık Pazartesi günü 1 gün mühletle orta verildi. Ayrıyeten engelli yahut gebe kamu çalışanlarının da 1 gün idari müsaadeli sayılacağı öğrenildi.

KARAMAN’DA 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Karaman’ın Başyayla ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle okullara yarın için 1 gün orta verildi.

Başyayla Kaymakamlığı ağır kar yağışı ve tipi niçiniyle okulların yarın tatil edildiği duyuruldu. Kaymakamlık resmi internet sitesi üzerinden yazılı açıklamada bulunarak, “İlçemiz genelinde kar yağışı ve olumsuz hava kaideleri niçiniyle tüm okullar 20 Aralık 2021 Pazartesi günü 1 gün mühletle tatil edilmiştir.“ dendi.

AKSARAY

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitime yarın olmak üzere 1 gün orta verildi.

İlçede öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı ömrü olumsuz etkiledi. Ortaköy Kaymakamlığı tarafınca, yaşanan buzlanma ve olumsuz hava şartları niçiniyle yarın olmak üzere eğitime bir gün orta verildi. Gebe ve engelli kamu işçisinin de idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Karlıova İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi niçiniyle Karlıova ilçesi genelinde 20 Aralık Pazartesi günü resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün müddet ile orta verilmiştir” denildi.

Ayrıyeten engelli ve gebe kamu çalışanının de tıpkı gün için idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

ADANA

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle okulların yarın bir gün müddet tatil edildiği duyuruldu

İlçeyi tesiri altına alan ağır kar yağışı, eğitime bir gün orta verilmesine niye oldu. Tufanbeyli Kaymakamlığı, ilçe genelinde ağır kar yağışı niçiniyle olumsuzluk yaşanmaması için eğitim ve öğretime yarın bir müddetyle orta verildiğini deklare etti.

KAHRAMANMARAŞ

Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit ilçesi Hıfzıssıhha Konseyi ilçelerdeki ağır kar yağışı niçiniyle; Çağlayancerit ilçesinde 32, Dulkadiroğlu ilçesinde de 16 olmak üzere toplamda 48 okulda yarın bir gün müddet ile eğitime orta verildi.

KARS

Kars’ta ağır kar yağışı niçiniyle vilayet genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün orta verildi.

Kars’ta ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle vilayet genelinde tüm okullarda eğitime 1 gün orta verildi. Kamu kurumlarında çalışan gebe ve engelli işçinin de müsaadeli sayılacağı söz edildi.

Kars’ta ağır kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Valilikten yapılan açıklamada olumsuz hava şartları niçiniyle Pazartesi günü eğitime tüm okullarda orta verildiği açıklandı.

Açıklamada şu tabirlere yer verildi:

“İlimizdeki ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle 20. 12.2021 Pazartesi günü vilayet genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 (Bir) gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarında vazife yapan gebe ve engelli işçi de idari müsaadeli sayılacaktır.”

DENİZLİ

Denizli’nin Babadağ ilçesinde kar yağışının tesirlisi olmasının akabinde eğitim öğretime 1 gün orta verildi.

Denizli’nin kent merkezinde ve ilçelerinde tesirli olan kar yağışının akabinde pek fazlaca nokta beyaza büründü. Karın ağır etkisinin akabinde birtakım yollarda buzlanama meydana geldi. Karın tadını vatandaşlar doyasıya yaşarken, Babadağ ilçesinde ve mahallelerinde eğitime kar pürüzü geldi. Kar yağışı ve buzlanmanın tesiriyle 20 Aralık 2021 Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün orta verileceği belirtildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verildi.

Seyitgazi ilçe ve köylerinde yaşanan ağır kar yağışı ömrü olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının artması daha sonrasında ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda yarın 20 Aralık 2021 (Pazartesi) tarihinde bir gün müddetle eğitim öğretime orta verildiği öğrenildi. Kar yağışının ağır olduğu ilçe ve köylerinde okuyan öğrenciler yarın kar tatili yapacak. Taşımalı eğitimin de olduğu ilçede öğrenciler 1 gün müddetle taşımalı sistemi kullanmayacak. Ayrıyeten engelli ve gebe kamu çalışanı de 1 (bir) gün müddet ile idari müsaadeli olacak.