‘Her tıpta oynuyorum’

Tuncay

New member
Sercan Kısmet – Melis Babadağ, ‘Aykut Enişte 2’ sinemasıyla seyirci karşısına çıktı. Serinin birincisindeki beğenilen Gülşah karakteri için oyuncu, “İnsanın kalbini dinlemesi ismine ilham verici bir karakter” diyor. Babadağ’la sinemasını ve dalı konuştuk.

‘Aykut Enişte’ sinemasının birinci senaryosunu okurken, fenomen olacağını iddia etmiş miydiniz?

Hayır, hiç lakin hiç hesap yapmadım. Sahneler muhteşemdi ve çekilirken orada olmak istedim. Senaryo yetmiyor; güzel oynanması, çekilmesi, montajlanması ve müzikleriyle bütünde başarması lazım. Çok şükür biz birincide seyirciyi kazandık. Seyircimize ufak bir not; ikincinin yazım ve çekim süreci güç vakit içindera denk geldi ancak siz sevdiğiniz için biz daha da incelikle çalıştık. Umarız bir daha başarmışızdır.

İkincisinin çekileceğini söylendiğinde neler hissettiniz?

Bunu bekliyordum, birincisi çekilirken mırıldanmaya başlanmıştı, konusunu da biliyorduk kimilerimiz. Bu sinema, bayramda aileyle buluşmak üzereydi aslına bakarsanız, özlemiştik. Karar katılaşınca epeyce sevindim doğal. Güçlü bir vakitte birlikte bir daha çalışmak ruhumuza yeterli geldi, uygun ki yaptık.

Serinin devamının geleceğini düşünüyor musunuz?

Yeni işler üreterek de ilerlemek istiyoruz. Orta vermeden tıpkı karakterle çıkmayı kimse istemez. Birkaç sene daha sonra senaristlere ve direktörümüz Onur’a (Bilgetay) yeniden sorun isterseniz. Tahminen tazelenmiş olurlar, tahminen de tadında bırakmak isterler lakin onlar inanırsa ben de koşarak giderim.

Gülşah karakteri size neler kazandırdı?

Gülşah, insanın kalbini dinlemesi ismine ilham verici bir karakter.

Gülşah’a sette doğaçlamalar kattınız mı?

Doğal, sahneler çekimlerde bir daha doğuyor aslına bakarsan. O anda durumun ortasında buluyorsunuz kendinizi. Karşımdaki oyuncuyla sahnedeki münasebetle de alakalı. Hayat üzere, tesir reaksiyon.

Yüklü olarak güldürü projelerinde yer alıyorsunuz. Kendinizi orada daha rahat mı hissediyorsunuz?

niçinse onlar daha görünür oldu. Her çeşitte oynuyorum ve kendimi rahat hissediyorum.

Güldürü oynamak ve güldürmek fazlaca zordur. Bunu başarmanın memnunluğunu yaşıyor musunuz?

Değer biçilemez, grup işidir, bu ruh her vakit çıkmaz. Birinci kalemden montajına kadar meczup işi. Eli değen herkes eğlendi sinemayla. Üstelik her bölüme hitap etmek de en zorudur. Modülü olduğum için şanslıyım.

‘İşime odaklanıyorum’

“İnsanları güldürmek eskisi kadar kolay değil” lafına inanıyor musunuz?

Hayır. İnsanın duygusal durumunu hafifçeletip, motive edecek araçlardan biridir güldürü. Talep edene bu ülkede her mizaçta mizah yapılıyor.

yıllardır bölümdesiniz, bulunduğunuz noktadan şad musunuz?

Evet, yol uzun; bir noktanın peşinde koşmadığım için süreçten çok keyif alıyorum. İşime odaklanıyorum, daima fazlaca isteyerek çalıştım.

Yeni projeleriniz var mı?

Var, yakında duyuracağız inşallah. Hem dizi hem fotoğraf alanında ağırım pek.