Her taşı biz diziyoruz

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Geçen haftaki yazımda bahsetmiştim aşılama kampanyalarından tahminen hatırlarsınız. Ne kadar enteresan kampanyalar olduğunu, devletin ve lokal idarelerin aşılama oranlarını artırmak için canhıraş çalıştığından bahsetmiştim. Bahsettim fakat benim bile aklıma gelmeyecek aşılama kampanyasının haberi hayli geçmeden haber sitelerine düşmeye başladı.

Pandemi daha sonrası işleri ve gelirleri düşen Viyana’daki bir genelev enteresan bir kampanyaya konut sahipliği yapmaya başlamış. Nüfusunun yüzde altmış beşini aşılayan Avusturya aşısız insanlara karşı yaptırımlarını attıracağını açıklamış. Bu açıklamaya nazaran yetkililer kontrollerini sıklaştıracak ve ek polis noktaları koymaya başlayacakmış.

Pandemi sebebi ile esasen işleri düşen genelevi ise bu durumdan kurtulmak ve aşılama oranını yükseltmek için yarım saati kırk Euro olan masaj hizmetini gelip genelevde oluşturulan aşı vurulma merkezlerinde aşı vurduranlara bedavaya vereceğini taahhüt etmiş. Ve ilan duyulur duyulmaz geneleve gidip aşı vurdurarak sauna hizmetinden birinci yararlanan bir Türk olmuş.

Otuz yaşında ismi Erhan olan bu Türk genci mikrofonlar uzatıldığında ‘Uygulamayı epeyce hakikat buldum. Aksi takdirde katiyen aşı vurdurmazdım’ diyerek gülümsemiş. Görüldüğü üzere her taşın altından ya biz çıkıyoruz, ya da her taşı biz diziyoruz.

Erhan kardeşimizi hür teşebbüs ve yatırımcı ruha verdiği takviye için tebrik ediyor bu haftalık öykümü de bir daha yaşanmış bir ateş başı öyküsüyle noktalıyorum. Sizin de bildiğiniz, duyduğunuz Anadolu’nun komik öyküleri var ise [email protected] adresine kesinlikle bekliyorum.

Genel seçimlerde partilerin kıyasıya yarıştığı doksanlı senelerda köylük yerin birinde karı koca hüviyetlerini de yanına alıp oy vermek üzere okulun yolunu tutuyor. Babadan demir kıratlı olan Hasan amca iki de bir karısına yolda tembih ediyor

‘Hanım unutma cet basacaksın mührü. Neye basacaksın söyle bakalım?’

‘Ata basacağım herif merak etme.’

bu biçimde konuşaraktan okula gelince evvel Hasan amca kabine girip oyunu basıyor, daha sonra bayanı sırası geldiğinden oyunu vermek için kabine giriyor. Giriyor fakat elinde pusula iki metre. Heyecanlanıyor, şaşırıyor bir türlü atı bulamıyor. Yıldızı, ayı, zeytini, arıyı görüyor lakin atı bir türlü bulamıyor. En sonunda kocası Hasan amca sonlanıp dışarıdan ‘ Haydi hanım hükümet mi kuruyorsun, bas şu mührü’ deyince teyze yeterlice panikleyip atta hayvan arı da hayvan diyerek arı’ya basacakken dönüp perdeden başını çıkararak amcaya şifreli olarak sesleniyor.

-Bey arı vız vız?

-Yok hanım deh deh bıraahh.

Haftaya görüşmek üzere sevgi ve hürmetlerimle hoşça kalın…