her insanın bildiği sır… Bakanlık “yok” diyor

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Eğitim Bakanlığına yönelttiği yazılı önergesinde, ülkemizde 7 yıl evvel dershaneler kapatıldığını anımsatarak, “Bu süreçte faaliyetine son verilen dershane sayısı kaçtır?“Özel ders”, “Ders evleri”, “Etüt merkezleri” vb. isimlerle açılan yerler ruhsat alarak mı faaliyette bulunmaktadır? Ülke çapında bu durumda bulunan özel eğitim kursu sayısı kaçtır?” biçiminde sorular yöneltti.

2 BİNE YAKINI KAPATILDI

Gürer’in önergesine Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan verilen cevapta 14 Mart 2014 tarihi itibariyle 3 bin 530 özel dershaniçin 1618’inin öteki bir özem eğitim kurumuna dönüştürüldüğünü deklare etti.

Açıklamada, diğer bir özel eğitim kurumuna dönüştürülmeyen 1912 dershanenin ise faaliyetlerine son verildiği söz edildi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı ayrıyeten özel öğretim kurumları mevzuatı kapsamında Bakanlıklarınca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilen ve “Özel ders”, “Ders evleri” ve “Etüt merkezleri” isimleri ile faaliyette bulunan kurum bulunmadığına dikkat çekildi.

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise soru önergesine Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan verilen cevapta, ülkemizde güya özel etüt merkezi, özel ders veren merkezler yokmuş üzere tabirler kullanılmasını eleştirdi.

ETÜD MERKEZLERİNİ SORDU

Bilhassa büyükşehirlerde etüt merkezi ismi ile eğitim veren yerlere rastlandığını ve öğrencilerin önemli fiyatlar karşılığında bu merkezlere giderek eğitim aldığını belirten Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığı, ülkemizde güya bu biçimde bir gerçek yokmuş üzere ‘Bakanlığın ruhsat verdiği etüt merkezi yok’ açıklaması yapması düşündürücüdür. her insanın bildiğini, gördüğünü Bakanlık görmüyor mu? Bakanlık ruhsat vermediyse bu alanda bir boşluk olduğu görülüyor. Dershaneler kapandıktan daha sonra farklı isimlerle ders vermeye devam eden üniteler oluştu. Okul haricinde farklı derslerde öğrenciye eğitim veren, imtihana hazırlayan yerler MEB’in denetiminde değil mi? ” diye sordu.