Hegseth, Atlantik Gazetecisi ile Grup'ta Gizli Savaş Planlarını duyurdu

Suzan

New member
Savunma Bakanı Pete Hegseth, ABD birliklerinin önünde iki saat içeren şifreli bir grup sohbetinde, Yemen'deki Houthi milislerine karşı saldırılara başlayan bir gazeteci Pazartesi günü paylaştı ve Atlantik dergisinde bir hesap onayladı.

Atlantik'in editörü Jeffrey Goldberg, Pazartesi günü yayınlanan bir makalede, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Waltz tarafından ticari mesajlaşma uygulaması hakkında metin sohbetine yanlış eklendiğini yazdı.

Amerikan Ulusal Güvenlik İstihbaratının olağanüstü bir yaralanmasıydı. Gazeteci sadece gruba yanlışlıkla dahil edilmedi, aynı zamanda genellikle sınıflandırılmış ve son derece hassas savaş planlaması için kullanılan güvenli hükümet kanallarının dışında da gerçekleşti.

Bay Goldberg, Yemen'deki grevlerden önceki iki gün içinde Başkan Trump'ın ulusal güvenlik ekibinin yüksek katmanlı üyeleri arasındaki konuşmayı takip edebileceğini söyledi. Goldberg, Goldberg, Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu da içeriyordu.

15 Mart saat 11: 44'te Bay Hegseth, Goldberg, “Yemen için yaklaşan grevlerin operasyonel detaylarını, ABD'nin saldırı sırasına kullanacağı ve saldırıya saldıracağı silahlar da dahil olmak üzere yayınladı” diye yazdı. Diyerek şöyle devam etti: “Bir ABD rakibi tarafından okunmuş olsaydınız, bunlarda yer alan bilgiler, özellikle daha geniş Orta Doğu'da Amerikan askeri ve istihbarat personeline zarar vermek için kullanılmış olabilir.”

Bir röportajda, Bay Goldberg şunları söyledi: “Cumartesi günü Hegseth metnine kadar esas olarak usul ve yönergelerdi. Sonra savaş planları oldu ve bana bir titreme gönderen dürüst olmak gerekirse.”

Bay Goldberg, savaş planlarının ayrıntılarını makalesinde yayınlamadı.

Bay Hegseth, Bay Goldberg şöyle dedi: “Yemen'deki ilk patlamalar iki saat fark edilirdi, bu yüzden saat 13: 45'te arabamda bir süpermarket otoparkında bekliyordum.”

“Bu sinyal sohbeti gerçek olsaydı, Houthi hedeflerine kısa süre sonra bombalandığına teşekkür ederim.”

Pentagon yetkilileri ve sakinlerine göre saat 1:55 civarında, Jemens Capital, Sana ve çevresindeki mahallelerdeki ilk hava grevleri, Houthi liderliğinin iyi bilinen kaleleri tarafından biliniyordu. Grevler bu Cumartesi ve önümüzdeki birkaç gün sürdü.

Bay Goldberg, Gazeteciye, bilgiyi gizli tutmak için adımlar atıldığını dahil eden gruba açıkladı.

“Şu anda OPSEC'de temizliyiz,” diye yazdı Hegseth, askeri kısaltmayı operasyonel güvenlik için yazdı ve kullandı.

Savunma Bakanlığı'ndan birkaç yetkili, Bay Hegseth'in Amerikan savaş planlarını ticari bir sohbet grubuna koyduğu şokunu söyledi. Bir sinyal sohbet grubundaki bu tür konuşmanın, hassas bilgilerin ele alınmasını kapsayan bir yasa olan casus yasasının ihlali olabileceğini söylediler.

Memurlar, planlanan grevlerin önündeki cerrahi savaş planlarının tanınmasının da doğrudan Amerikan birlikleri yolunda gelebileceğini söyledi. Ve sızıntı vakaları üzerinde çalışan eski FBI yetkilileri bunu ulusal güvenliğin yıkıcı bir ihlali olarak nitelendirdi. Hassas bir ulusal güvenlik konusunu tartışmak için anonimlik durumundan bahsettiler.

Eski ulusal güvenlik görevlileri, grup sohbetinde kişisel cep telefonları kullanılırsa, devam eden Çin hack çabaları nedeniyle davranışın daha da çirkin olacağını söyledi.

Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde Demokrat Rhode Island'dan Senatör Jack Reed, operasyonel güvenlik ve sağduyunun en çirkin başarısızlıklarından birinin hikayesinin olduğunu söyledi. “

Yetkili, “Askeri operasyonlara, Amerikan yaşamı tehlikede olduğu için onaylanmış güvenli iletişim hatlarıyla son derece takdir ve hassasiyetle muamele edilmelidir.”

Cumhuriyetçi senatörler bir dizi soru ile karşı karşıya kaldılar. Birçoğu endişelendiklerini söyledi, ancak çoğu tam bir brifing alana kadar kararı aldı.

Oda Kuvvetleri Komitesi başkanı Mississippi Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker, “Görünüşe göre hatalar yapılmış gibi görünüyor, soru yok” dedi. “Toprak gerçeğini elde etmeye ve uygun önlemleri almaya çalışacağız.”

Meclis istihbarat komitesinde oturan Pennsylvania'da bir Cumhuriyetçi olan temsilci Brian Fitzpatrick, CNN'de komitesinin Ulusal Gizli Servis Direktörü Ofisine bir soruşturma göndereceğini ve daha sonra tam bir soruşturmanın haklı olup olmadığını belirleyeceğini söyledi.

Louisiana Cumhuriyeti sözcüsü Mike Johnson, ilgili yetkililer için ek soruşturmalar veya disiplin fikrini reddetti. Johnson, Capitol'daki gazetecilere verdiği demeçte ve Beyaz Saray yetkilisine yönlendirilen Johnson, “Bana bu sayının nasıl dahil edildiğini öğrenmek için bir sınav yaptığınız ve olması gerektiği söylendi.” “Çok fazla ilgi gerektirip gerektirmediğinden emin değilim.”

Beyaz Saray'daki gazetecilerle konuşan Bay Trump, Atlantik'teki makale hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. “Bunu bilmiyorum,” dedi, “bana ilk kez anlatıyorlar.”

Pentagon, makaleyle ilgili soruları Ulusal Güvenlik Konseyi'ne atıfta bulundu. Bay Hegseth Pazartesi günü Hawaii'ye gitti, ilk durağı Asya'ya ilk durağı. Hawaii, Bay Goldberg'e geldikten sonra kendisine seyahat eden gazetecilerle konuştu.

Fakat Beyaz Saray onunla çelişiyor gibiydi. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Brian Hughes, “Bu noktada, bildirilen haberler otantik gibi görünüyor ve zincire nasıl kasıtsız bir sayının eklendiğini kontrol ediyoruz.” Dedi. İpliğe “yüksek katmanlı memurlar arasında derin ve düşünceli siyasi koordinasyon gösterisi” olarak adlandırdı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tammy Bruce, bir basın toplantısında Bay Rubio'nun “danışmanlık tartışmaları” hakkında yorum yapmayacağını ve Beyaz Saray'a başka soruları ele aldığını söyledi.

Grup sohbeti ayrıca, Yemen'in işleyişini “hata” olarak tanımlayan Bay Vance tarafından bir çelişki içeriyordu. O ve Bay Hegseth, sohbette Avrupa ülkelerinin ABD Donanması'nın nakliye yollarını Houthi saldırılarından koruma çabalarından yararlandığını savundu.

“Başkanın şu anda Avrupa hakkındaki mesajıyla ne kadar tutarsız olduğunun farkında olup olmadığından emin değilim,” diye yazdı Bay Vance. “Ekibin fikir birliğini desteklemeye ve bu endişeleri benim için tutmaya hazır olduğunu” söyledi.

Ama ekledi: “Sadece Avrupa'ya geri adım atmaktan nefret ediyorum.”

Bay Hegseth, “Avrupa serbest tekerlek suçlamasını tam olarak paylaşıyorum. Acıklı.” Ama “Sanırım gitmeliyiz” dedi.

İlk döneminde, Bay Trump, 2016 seçimlerinde demokratik rakibi olan Hillary Clinton'un tekrarladığı Hillary Clinton, dışişleri bakanı iken çalışanlarıyla ve diğerleriyle iletişim kurmak için özel bir E -Mail sunucusu kullanırsa gözaltına alınmalıdır. Bay Waltz, Haziran 2023'te sosyal medyada yayınladı: “Oturan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hillary Clinton'un özel hesabına son derece gizli mesajlar gönderdi. Ve DOJ bunu ne yaptı? Lanet bir şey değil.”

Savunma sekreteri olmadan önce birçok televizyon görünümünde, Bay Hegseth de özel bir E -Mail sunucusunun kullanımı için Bayan Clinton'u geçti. Bu eleştiriler Pazartesi günü sosyal medyada yeniden ortaya çıktı. “Hey @petehegseth_dod, sen?” Bay Hegseth'in Fox Business hakkında bir videonun Bayan Clinton'un “ülkesini” kolaylık “için açıkladığı bir yazıyı okuyun.

Bayan Clinton, Atlantik tarihini sosyal medyada bir yorumla yayınladı: “Beni çocuk etmelisin.”

Raporlama katkıda bulunuldu Michael CrowleySunmak Adam GoldmanSunmak Maya C. Miller Ve Minho Kim.