HDP’den Konya’daki katliama ait açıklama

semaver

Active member
HDP’den Konya’daki katliama ait açıklama HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar, Konya’da taarruza uğrayan ailenin konutuna yönelik silahlı taarruzda 7 kişinin katledilmesine ait açıklama yaptı. Sancar, “Bunlar o denli şahsi hasımlık, çıkar, münferit öfke ile açıklanabilecek olaylar değildir. Bilakis sistematik bir planın adım adım hayata geçirilen yabanî uygulamalarıdır” dedi.

Konya’daki ırkçı katliama ilişkin acil toplanan Merkez Yürütme Kurulumuz açıklama yapıyor #KonyadaKatliam https://t.co/21g7qZoivP

— HDP (@HDPgenelmerkezi) July 30, 2021

HDP, Konya’da bir ailenin meskenine yönelik silahlı akında 7 kişinin katledilmesinin akabinde acil toplanma sonucu aldı.

HDP Basın Ofisi tarafınca paylaşılan açıklamada, “Partimiz, Konya’da yaşanan son derece vahim ve vahim katliamı yakından takip etmekte ve olayın bütün boyutlarıyla anlaşılması için teşebbüslerini sürdürmektedir” denildi.

Açıklamada, “Konya vilayet idaremiz başta olmak üzere lokal parti yapımız hususla ilgilenmektedir. Merkez Yürütme Konseyimiz Eş Genel Liderlerimizin davetiyle Genel Merkezimizde tekrar toplanıyor” tabirleri kullanıldı.

“SİSTEMATİK BİR KATLİAM SİYASETİ İZLENİYOR”

HDP Merkez Yürütme Konseyi’nin toplantısının akabinde HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar, “HDP üzerinden Kürt halkına karşı sistematik bir katliam siyaseti izleniyor. Geçtiğimiz günlerde Afyon’da, Ankara’da, Konya’da misal ırkçı akınlar yaşandı. İktidar önlem almak yerine taarruz yerini güçlendirecek siyasetler izlemeye devam etti” sözlerini kullandı.

Sancar, “Biz HDP olarak Kürt halkına yönelen bu ırkçı akınları göğüslemek için çabamızı kararlılıkla devam ettireceğiz lakin yine ediyoruz; ortada önemli bir kaos planı var, bu planın gayesi Kürtler üzerinden bu ülkede ortak hayatın temellerini yok etmektir” diyerek devam etti.

“SADECE KINAMA YETMEZ”

Yalnızca kınama yetmez, yalnızca başsağlığı bildirileri yetmez” diyen Sancar, “Yan yana durarak bu siyasetleri boşa çıkarmak için daha tesirli, daha inandırıcı ve kararlı ortak tutuma gereksinim vardır. Kürt halkı asla yalnız değildir, Kürt halkı asla bu hücumlar karşısında korkacak, sinecek bir halk değildir. Bu halkın iradesini temsil eden parti olarak HDP, Kürt halkının ömür hakkını ve eşit hayat imkanlarını koruyacak, büyütecek güce sahiptir” sözlerini kullandı.

Sancar, şunları söylemiş oldu:

“Yarın benimle birlikte geniş bir heyet Konya’da olacak. Bütün muhalefet partilerinin önderlerini ve demokrasi güçlerini de birebir hali sergilemeye çağırıyoruz. Onları da yarın Konya’ya bekliyoruz. Bunlar o denli şahsi hasımlık, çıkar, münferit öfke ile açıklanabilecek olaylar değildir. Bilakis sistematik bir planın adım adım hayata geçirilen yırtıcı uygulamalarıdır. Daima birlikte kâfi diyelim, faşizme ve ırkçılığa daima bir arada dur diyelim.”