Hayali olan düğün salonunu meyve zerzevat ektiği tarlanın üzerine inşa etti!

erkan_623

New member
Iğdır’da yaşayan evli ve 4 çocuk annesi 35 yaşındaki Elif Bilgin’in tek hayali kendisine ilişkin bir düğün salonu açmaktı. senelerca bunun hayaliyle yaşayan anne Elif Alım, meyve zerzevat ektiği tarlasına inşa ettiği düğün salonu ile hayallerini gerçekleştirdi. Kars Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Alım, eşinden ve ailesinden aldığı dayanakla etrafında bulunan insanların ‘yapamazsın’ kelamlarına inat açtığı düğün salonu yardımıyla artık hem konut iktisadına katkıda bulunuyor birebir vakitte 4 çocuğunu okutmaya çalışıyor. Bir bayan olarak artık kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını söyleyen Alım, bütün bayanları da boş durmamaya ve iş hayatına atılmaya davet etti.

HER VAKİT KENDİNE İLİŞKİN BİR İŞ YERİ AÇMA HAYALİ VARDI

Kendi işini kurmak isterken etrafında bulunan birçok insanın fikrine başvurduğunu belirten Elif Alım, en epey takviyesi ise eşinden gördüğünü söylemiş oldu. Etrafında bulunan insanlardan olumsuz geri dönüşlerin de olduğunu vurgulayan bayan teşebbüsçü Alım, “Bu fikir benim yıllardır düşündüğüm bir şeydi. Benim her vakit kendime ilişkin bir iş yeri açma hayalim vardı. aslına bakarsan ben de İşletme kısmı mezunuyum. Evlilik, çoluk-çocuk derken bu usul işlerden uzak kalmıştım. Bir gün kendime ilişkin tarlayı nasıl değerlendirebilirim niyeti oluştu bende. Etrafımda bulunan insanlara danıştım. Tabi ki olmaz diyenler hayli oldu fakat bana dayanak veren, yapabilirsin diyenler de epeyce oldu. Ben de bu türlü başlamış oldum. Burası benim öncesinden bağ-bostan olarak kullandığım vakit zaman da takım biçtiğim bir alandı. Kendime ilişkin bu alanda kendi iş yerimi kurmayı planladım ve bu düğün salonunu açtım. Bu süreçteki en büyük destekçim eşim olmuştur. Her vakit yanımda durdu. Beni hiç bir vakit kırmadı, incitmedi. Takviyesini her vakit yanımda durarak gösterdi” dedi.

BÜTÜN BAYANLARI İŞ HAYATINA DAVET EDİYOR

Açtığı düğün salonu yardımıyla hayli sayıda insanın çalışmasına vesile olduğuna dikkat çeken 4 çocuk annesi Elif Alım, konuşmasında hem cinslerine davette bulunmayı da unutmadı. Bayanların kuvvetli ve hoş yeteneklere sahip olduğunu kaydeden Alım, şöyleki devam etti: “Burada sabit 6 eleman çalıştırıyoruz tertiplerin olduğu devirde. Onlara iş istihdamı sağlamış bulunmaktayım. Onun haricinde biroldukca alana da yarar sağlayabiliyorum. Birfazlaca kişinin çalışmasına vesile oluyorum. Bu işletme yardımıyla çalgıcısından pastacısına, yemekçisinden çiçekçisine kadar biroldukça beşere yararımız dokunuyor. Ekonomiyi kendi çapımda da olsa döndürmeye çalışıyorum. Yalnızca kendi şahsımla sonlu değil bu yaptığım iş. Kendi aile bütçeme de katkı sağlıyorum. 4 tane çocuğum var. Buradan elde ettiğim gelirle çocuklarımın eğitimine de takviye oluyorum. Bütün olumsuz niyetlere karşın ben bu iş yerini kurdum ve ayaklarımın üzerinde durmayı başardım. Bütün bayanların da her şeyi istedikleri vakit yapabileceklerine inanan bir beşerim ben. Bayanlar kuvvetlidür ve hoş yeteneklere sahiptir. Bütün bayanları boş durmamaya ve iş ömrüne atılmaya davet ediyorum.”

KAYNAK: İHA