‘Hayal etmek pek bana nazaran değil’

Tuncay

New member
İrem Helvacıoğlu, rol aldığı her projede, canlandırdığı her karakterde kendini geliştirerek ilerledi. Oyuncu, mesleksel muvaffakiyetinin yanı sıra gereksinimi olanlara yaptığı yardımlarla da dikkat çekiyor. “Şöhretin beni en memnun eden istikameti muhtaçlığı olanların seslerini hem milyonlara tıpkı vakitte dünyaya duyurabilmek” diyen Helvacıoğlu ile dizisini, hayatını ve aşkı konuştuk.

– Başrollerin aranan isimlerinden birisiniz. Mesleğinizin en başına dönersek, o senelerda hayalleriniz neydi, ulaştınız mı?

Oyunculuk mesleği sonu olmayan bir yol, her seferinde önünüze öteki bir karakter ve heyecan yaratacak öteki bir kıssa çıkıyor. Bu yüzden uçsuz bucaksız bu yolda yürümek, yeni şeyler keşfetmek heyecan veriyor. Yalnızca hayal etmek pek bana bakılırsa değil, gerçekçi biriyim. Yaptıklarımın karşılığını bir biçimde alıyor olmak daha epeyce motive ediyor.

– Oyunculuk seyahatinizde vazgeçmeyi düşündüğünüz vakit içinder oldu mu hiç?

Zorlanmak değil fakat Birinci olarak bir kalıbın içerisinde kalıp, özgürleşemeyeceğimi düşündüğüm noktada bırakmak istedim. Zira oyunculuk bana bakılırsa kalıpsız, çeşitliliği olan bir meslek. Bu zinciri kırıp “Hayır” diyebildiğim noktada bir daha başladım.

– Ankara’daki konservatuvar eğitiminizdilk evvel biroldukca kent değiştirmişsiniz. niye?

Babamın asker olması sebebiyle birfazlaca kentte yaşama ve arkadaşlıklar edinme fırsatım oldu.

– Farklı kentlerde bulunmak neler kattı?

Farklı insan profilleri görmenin ve sosyal-kültürel inceleme yapmanın işimin bir tarafına yaradığına inanıyorum. İnceleme, yorumlama tarafımı geliştirdi sanırım. Fakat kök salamamış olmak da başka bir dezavantaj.

– ‘Baş Belası’nın mesleğinizdeki yeri ne olacak sizce?

Sesi, gücü olan her karakterin bende hayli başka yeri var. İpek, benim için özel bir yere sahip, epeyce keyif alıyorum.

– Canlandırdığınız İpek karakteriyle benzerlikleriniz var mı?

Bir mevzu hakkında ayrıntılı inceleme yapmayı, polisiye kitap okumayı, bir daha polisiye filmleri-belgeselleri epeyce severim. Bir de konuşmayı…

– Set arkadaşlıkları sizin için değerli midir? Her setten düzgün arkadaşlar edinir misiniz?

Sette güzel anlaşabilmek, tıpkı enerjiyi hissetmek hoş bence, bu işe fazlaca yansıyor. Tahminen birçok vakit hiçbir ortaya gelmeyeceğini düşündüğün beşerlerle birlik olup ömrüne çeşitlilik getiriyorsun. kimi vakit aile dediğin beşerler oluyor, kimi vakit yalnızca tanıdığın… O yüzden ‘Her işimden arkadaşım var’ diyemem zira arkadaşlık epey sağlam temelleri olması gerektiğini düşündüğüm bir şey…

– Jennifer Aniston’ın aşı olmayan arkadaşlarıyla görüşmeyi kestiğini okumuştum, sizin aldığınız bu biçimde kişisel kararlar var mı?

Aşı öncesi arkadaşlarımla görüşmemeye ihtimam gösterdim, bilhassa de ailemden uzak kaldım. Etrafımdaki herkes aşı oldu, o yüzden hiç bu biçimde düşünmedim.

‘Aşık olma hali yeterli geliyor’

– Aşk hayatınız nasıl gidiyor?

Aşk ömrü demeyelim de aşık olma hali beşere yeterli geliyor. Bulutların üstünde pembe gözlüklü bir İrem…

– Evlenmeyi, anne olmayı istiyor musunuz?

Evlilik fikri ve meslek planım şu an paralel gitmiyor zira bir şeyi ucundan tutup yaşamak bana göre değil. İşim epeyce vaktimi alıyor ve bu durumda çocuğun sorumluluğunu almak, ona yeteri kadar vakit ayırmak şu an benim için imkansız.

‘Motivasyonum, muhtaçlığı olanların seslerini duyurabilmek’

– İlerisi için amaçlarınız neler? bir arada çalışmak istediğiniz oyuncular ya da direktörler var mı?

Yabancı olarak Cate Blanchett ile oynamayı fazlaca isterdim. Haluk Bilginer, Şener Şen ve Demet Evgar’ı da epeyce seviyorum. Umarım bir gün çalışma fırsatım olur.

– Şöhret sizin için ne söz ediyor?

Emeğin karşılığı tahminen ancak gaye şöhret değil, işim olunca yanında gelen şöhret daha tatlı natürel. Şöhretin getirdiği beni en keyifli eden istikamet ise, yardıma muhtaçlığı olanların seslerini hem milyonlara tıpkı vakitte dünyaya duyurabilmek. Ünlü olmaktaki en büyük motivasyonum bu sanırım. Bir de dünyanın öbür ucundaki bir kişinin sizi izliyor ve seviyor olması da farklı bir haz.

– Instagram’da 4 milyon takipçiniz var. Hayranlarınızın sevgisi nasıl hissettiriyor? Yorumları okuyor musunuz?

O kadar hoş şeyler yazıyorlar ki insan “İyi ki” diyor. İletilere kimi vakit bakabiliyorum, kimi vakit esprili olanlara yorum yazıyorum, bu biçimde ufak etkileşimler güzel geliyor. Hakikaten epey sağlam bir takipçi kitlem var, daima yanımdalar. Toplumsal sorumluluk içeriklerimde dayanak oluyorlar, işimle ilgili her ayrıntıya dikkat ediyorlar, bunu önemsiyorum. Berbat niyetli tenkit yapanlara başta hayli takıyordum lakin artık aştım.