Hastası tarafından bıçaklanan doktor mesleği bırakmayı düşünüyor

celikci

New member
Hastası tarafından bıçaklanan doktor mesleği bırakmayı düşünüyor
Belinden ve sağ elinden bıçak darbeleri alarak yaralanan Doktor İskender, kendisini bıçaklayan hastasını, ayağının üzerinden araç geçtiği için geçen yıl aralıkta tedavi altına aldıklarını belirtti. Hastasının yarasının ciddi olması nedeniyle ayağının kesilme durumu olduğunu da belirten İskender, aylarca devam eden tedavi sayesinde sadece parmakları kesilerek ayağının kurtarıldığını ifade etti. Diğer yandan hastanın tedavi sürecinde bir takım psikolojik sorunları yaşadığını belirten Doktor Ertan İskender, tedavi sürecine hastayla yakından ilgilendiklerini söyledi. HASTA BENİ DİNLERDİSaldırıya uğradığı anı anlatan Doktor İskender şunları söyledi: "Bıçaklamanın olduğu gün hasta kimseyi dinlemediği için sadece benim ilgilenmem söz konusu oldu. Önceki 3 - 4 sürecinde diğer doktor arkadaşlarımızla ve hastanenin güvenlik personeliyle kavga çıkarmış, taşkınlık yaratmıştı. O yüzden “hastayı çağırın, beni dinler, ben ikna ederim, bir sıkıntısı varsa dinlerim” dedim. Hasta bana tedaviden sonra bazı şikayetlerden bahsedince, ben de kendisinin bu sorunları zamanla atlatacağını söyledim. Sonra poliklinik kapısından çıkmak üzereyken hasta bana bıçaklı saldırıda bulundu.” REHABİLİTASYON SÜRECİ BİRKAÇ AY SÜRECEKSağ elinden aldığı bıçak darbesinden dolayı bir daha ameliyat yapamama riski olduğunu belirten Doktor Ertan İskender, "Bıçak yarası, ameliyatlarda aktif kullandığım sağ elimin yüzük ve orta parmağında. Özellikle orta parmağımda fonksiyonel, hareketle ilgili bir kayıp yaşanabilir. Durumumu takip eden plastik cerrahlar şu an pozitif bakıyor. Durum ne zaman belli olur, net bir süre söylemiyorlar ama rehabilitasyon minimum 3 ay sürer diyorlar. Ondan sonra cerrahiye devam edip edemeyeceğim belli olacak" diye konuştu.

ALINTIDIR