Hangi isimlerin amacındaydı… “Ergenekon’un dinci ayağı”

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi Yüksek İstişare Şurası Lideri Oğuzhan Asiltürk, 2012 yılında Habertürk’te katıldığı Türkiye’nin Nabzı programında Ergenekon kumpas davasına ait yaptığı açıklamada hükümet eliyle düzenlenen operasyonları eleştirmişti.

Asiltürk dava ve operasyonlar için, “Ergenekon, altını çizerek söylüyorum TSK ortasında Amerika terslerinin tasfiyesidir. Nokta. Bir de ünlem koyuyorum.” tabirlerini kullanmıştı.

“AMERİKAN ZITLARINI ALIP ORTADAN KALDIRMAK İSTENİYOR”

Ulusal Görüş’ün önde gelen isimlerinden Oğuzhan Asiltürk, bilhassa hükümet kanadından daha sonradan gaye olacak konuşmasına şu sözlerle devam etmişti: “Başka bir şey değildir. Zira birebir olaylar ortasında şu anda silahlı kuvvetlerin içerisinde bir kısım beşerler var. Ancak Amerikan terslerini alıp ortadan kaldırmak isteniyor. niçini de Amerika’nın İran’a muhtemel müdahalesinde orduyu kendi istedikleri hale getirmektir.”

KELAMLARI AKP KANADINDAN REAKSİYON ÇEKMİŞTİ

Oğuzhan Asiltürk’ün Ergenekon kumpas davasına ait bu kelamları periyodun AKP’li isimleri tarafınca reaksiyon çekmişti. Asiltürk’ü ve Saadet Partisi’ni ‘Ergenekoncu’ olmakla suçlayan isimler içinde bulunan Yeni Şafak müellifi ve AKP’li Yasin Aktay, “Oğuzhan Asiltürk Paşa, hiç prestij etmediğim Stockholm sendromuna inanmaya beni ikna edebilir üzere geliyor.” Tabirlerini kullanmıştı.

Yeni Akit Gazetesi Eski Ankara Temsilcisi ve FETÖ’ye övgüleri ile bilinen Serdar Arseven de Oğuzhan Asiltürk’ün kelamları için 2 Ocak 2012’de katıldığı bir TV programında, “Yazık, üzüldüm. Kendisi açısından üzüldüm. bu biçimde 28 Şubat’ta bunlara darbeyi indirenler vatansever hislerle yapmışlarsa bu biçimde Asiltürk için fazlaca yazık olur.” sözlerini kullanmıştı.

ŞEVKİ YILMAZ: ERGENEKON’UN DİNCİ AYAĞI

Refah Partisi periyodunda Rize Belediye Başkanlığı yapan Şevki Yılmaz da Asiltürk’ün Ergenekon kumpası hakkında yaptığı açıklamadan evvel Saadet Partisi’ni “Ergenekon’un dinci ayağı” olmakla suçlamıştı.