Hande Yener: Güçlü koca avında değilim!

Tuncay

New member
Yeni yılı Belarus’da sahnede karşılayacağını belirten Hande Yener, “Yeni yıl için birkaç tane sahne kostümü provası için geldim. Yeni yılda kendimi baştan aşağı yeniliyorum. Sıfır kilometre dansçılar, sıfır kilometre orkestra olacak. Şarkıcılık hayatım boyunca yalnızca yeni yılda bir kez meskende çalışmadan geçirdim, o da küsurdu benim için. Meskene epey sıkıcı geçtiği için çalışmayı daha fazlaca keyifli buluyorum” dedi.

“BEN MÜZİKÇİYİM, DİĞERLERİ GÖSTERİ YAPIYOR”

Ünlü popçu, geçtiğimiz günlerde “Solistler vokalistlere vokal yapıyor” kelamlarının hatırlatılması üzerine kullandığı sözler ile yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

“Solistler vokalistlerine vokal yapıyor ve vokalistlerine maaş veriyorlar. Bu mevzuyu son defa anlatıyorum, görün bu konuyu. Kendi sesine benzerini buluyor, vokale koyuyor ve orada plak üzere dönüyor. Sahnedeki arkadaş da öteki bir meslek icra ediyor. İnsanları kandırıyorlar. Beşerler bunları alkollü ortamda ne kadar anlayabilir? Bunların yüzde doksanı bu biçimde, yıllardır bu bu biçimde devam ediyor…”

“İyi sesi olanlar fazlaca az kaldı; Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Nilüfer. Bu mevzunun kim üzerine atlarsa üzerine alacak. Kimse sesini de çıkaramıyor. Kendimi katmıyorum. Ben bu biçimde bir şey yapsam itiraf eder miyim? Afedersiniz lakin ben eşek üzere müzik söylüyorum, son nefesime kadar müzik söylüyorum, nefesimi harcıyorum, gücümü harcıyorum. Zira ben müzikçiyim. Öbürleri gösteri yapıyor, vokalistleriyle yönetim ediyorlar.”

“HERKES SAHNE KIYAFETİNDEN YÜRÜYOR”

Hande Yener, son vakit içinderda epeyce konuşulan sahne kıyafetleri hakkında, “Artık sahne kıyafetlerinden diğer bir şey tartışılmıyor. Herkes buradan yürüyor. Ben de diyorum ki; ‘Sesten yürüyelim, müziklerden yürüyelim, sahne gücünden yürüyelim, onları bakılırsalim’. Görüntü atsınlar daima fotoğraf atıyorlar” yorumunda bulundu.

Daha evvel yüzüne yaptırdığı süreçlerle gündeme gelen müzikçi, “Yakında kendi kliniğimi açacağım. Ufak tefek müdahaleler yapıldı yüzüme, yılbaşına hazırlık. Yakın vakitte kendi kliniğimi açıyoruz. Onun için uğraşıyoruz” dedi.

“ÖYLE ERKENDEN YAŞLANMAK YOK”

“Yaşlanmaktan korkuyor musunuz?” sorusuna Yener, “Yaşlanmak değil, yaşlılık gücüne geçerseniz ruhumuz yaşlanıyor aslına bakarsanız. Ben daima genç bir güce sahibim. O yüzden fizikî olarak da, ruhsal olarak da bunu yakalamaya çalışıyorum. Hepsi bir ortada. Ne kadar evvelde el koyarsanız olaya yaşlanmanız o kadar gecikir. Bunu ertelemek mümkün. Ben de hekimlerime diyorum ki; ‘Beş yıl daha kazanayım’. Bir süreç daha yapıyoruz. ’10 yıl kazanayım’ diyorum, bir süreç daha yapıyoruz. O denli erkenden yaşlanmak, çökmek yok” cevabını verdi.

“EVLİLİK KONUSUNDA O YANILGIYI BİR KEZ YAPTIM”

Yaklaşık üç yıldır İranlı Misha Michael Mehdikhan ile memnun bir birlikteliği olduğunu lisana getiren 48 yaşındaki popçu, evliliğe karşı olduğunu söylemiş oldu: Çok hoş giden bir alakam var. Hatta yeni bir müzik yaptık…

“Evlenmeye hiç niyetim yok. niçinim yok evlenmek için. Çocuğum da var. Güçlü koca avında da olmadığıma göre evlenmem için bir sebep yok. Beşerler ya çocuk için evleniyor ya da para için evleniyor. Ben büyük bir aşk nazaranmiyorum ortada kusura bakmasınlar…”

Hande Yener, “Aşık olanlara natürel ki hürmet duyuyorum. Ben aslına bakarsanız evlilik konusunda o yanılgıyı bir sefer yaptım 20 yıl evvel. 20 yılda bir kez evlendim. Bakın nasıl akıllandıysam tekrar yapmıyorum” diyerek evliliğe kapılarını kapattı.