Halk ekmek kuyruğundaki vatandaş konuştu: Uçuyoruz

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Yeni taban fiyatın açıklanmasını akabinde emekliler, kendi aylıklarına yapılacak artırımı beklemeye başladı. Ankara’da Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyrukta bekleyen emekliler, artırım beklentilerini ANKA Haber Ajansı’na aktardı.

“750-800 TL ARTIŞ BEKLİYORUM”

28 yıl evvel emekli olduğunu belirten yurttaş, maaşlarına artırım beklediklerini belirterek, “Aldığım 3 bin 300 TL. Güç geçiniyorum. Kendim konutum bulunmasına karşın lakin yetiyor, yetmiyor bile. Bir hanım bir benim bak. Emekli aylığına da 750-800 TL artış bekliyorum. Halk Ekmek’te 4 ekmeğe 5 TL verdim. 5 TL karım var, niçin almayayım? Mutluyuz Halk Ekmek’ten, inşallah bu biçimde devam eder gider” dedi.

“ASGARİ FİYATIN 300 TL’Sİ GİTTİ”

Bir yurttaş ise, “Görmüyor musun halimizi ne konuşacağız ki? Uçacağız Allah’ın müsaadesiyle. aslına bakarsan minimum fiyatın 300 TL’si gitti. Ben bir şey demek istemiyorum. Allah Tayyip’i başımızdan eksik etmesin, uçuyoruz” dedi.

“1000 TL ARTIRIM GELMESİ GEREK”

Emekli aylığının taban fiyatın altında olduğunu belirten bir diğer yurttaş ise, “Belediye yardımı üzere ekmek alıyoruz. Her gün buradayız. 1 kilometre geliyorum buraya ekmek almaya. Ne yapalım, yönetim edeceğiz. 1000 TL artırım gelmesi gerek en az. Lakin şu an kurtarmaz” diye konuştu.

“EŞDEĞER OLMASI LAZIM”

Bir öteki yurttaş ise, “Emekli aylığının da minimum fiyatla bir olması gerekir. Taban fiyata muadil olması lazım” dedi.

“DIŞTAN GELEN MÜŞTERİLERİM DE OLDU UCUZ OLDUĞU İÇİN”

Halk Ekmek büfe nazaranvlisi ise, talebin arttığını belirterek, “Burada da kuyruk başladı. Evvelden kuyruk yoktu. Artık ucuz olduğu için millet daha fazlaca gelmeye başladı. Herkes ucuz alayım diye geliyor. Evvelden 600-700 adet satıyordum artık 1.500’ü geçti. Dıştan gelen müşterilerim oldu ucuz olduğu için. Emekliler de alıyor, gençler yaşlılar da oluyor” diye konuştu. (ANKA)