Güvenlik nazaranvlisinin parmağını ısırarak koparmıştı: Birinci duruşmada tahliye edildi

semaver

Active member
Güvenlik nazaranvlisinin parmağını ısırarak koparmıştı: Birinci duruşmada tahliye edildi Beyoğlu’nda iki ay evvel bir cümbüş yerinde tartıştığı güvenlik bakılırsavlisinin parmağını ısırarak kopardığı argümanıyla 4,5 yıla kadar mahpusu istenen Kazakistan asıllı Uluossyn Malgazhdarova hakim karşısına çıktı. Mahkeme, “Bilinçli olarak parmağını ısırmadım” diyen Malgazhdarova’nın isimli denetim koşuluyla tahliyesine karar verdi.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki birinci duruşmada, tutuklu sanık Uluossyn Malgazhdarova ve şikayetçi Cumhur Cengiz hazır bulundu. Duruşmaya Kazakistan Başkonsolosluğu yetkilileri izleyici olarak katıldı.

“SAÇIMDAN TUTARAK TEKMELİYORLARDI”

Duruşmada tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Uluossyn Malgazhdarova, “Olay tarihinde, kulüpte üç arkadaş oturuyorduk. çabucak sonrasında şikayetçi Cumhur Cengiz masamıza geldi. Telefon numaramızı sordu. Kendisine, ‘Yanlış yere geldiniz’ dedim. daha sonra dışarı çıktım. Kulübün dışarıdan fotoğrafını çektim. daha sonra lavaboya gidip oradan çıktım. Kulüp girişinde kapıda diğer bir güvenlik vazifelisi duruyordu. Kumral bir şahıstı, bir şey söylemeden itekledi. daha sonra esmer kısa uzunluklu bir adam saçımdan tuttu, yere itekledi. Esmer olan adam yere düştüğümde çantamdan dökülen telefonumu, kimliğimi ve paramı aldı. Telefonumu ayağıyla kırdı. Ayağa kalktığımda niye beni darp ettiğini sordum. daha sonra kıvırcık beyaz saçlı bir adam geldi. Yakamdan tuttu ve yüzüme tükürerek yüzüme tokat attı. daha sonra bir öbür uzun saçlı erkek şahıs geldi. Şahıs küfür etmeye başladı. Darp etmeye başladı. Bu esnada kim olduğunu görmediğim birisi ‘Bunu dışarı atın’ dedi. Dizlerimin üstünde duruyordum. Saçımdan tutarak darp etmeye devam ediyor, tekmeliyorlardı” dedi.

“BİLİNÇLİ OLARAK PARMAĞINI ISIRMADIM”

Sanık Malgazhdarova yaşanan düzensizlik sırasında bir kişinin eliyle ağzından tutup ayağa kaldırmaya çalıştığını belirterek “Birisi ağzımın kenarlarından tutarak ağzımı açmaya çalışıp beni ayağa kaldırmaya çalıştı. Bu esnada sağ ayağıma da bir tekme geldi. Başım aşağıya dönük olduğu için şahsı bakılırsamedim. tekrar yere düştüm, tekmelenirken kendimi kaybetmiştim. Bu esnada beni bırakmışlar. Kendime geldiğimde ‘Parmak kopmuş’ diye sesler duymaya başladım. çabucak sonrasında şikayetçiye benzeyen bir adam geldi. Bana tekme attı ve kendimden geçtim, bayıldım” dedi. Eşyalarını almadan gitmeyeceğini dediğini ve olay yerinde bulunan adamların yardımcı olmayıp küfür ederek “Bu Özbek’i gebertin” söylemiş olduğini söyleyen Uluossyn Malgazhdarova, “Bilinçli olarak şikayetçinin parmağını ısırmadım. Beni ağzımdan tutup kaldırırken, parmaklar damağıma değiyordu, acıtıyordu. Atılan tekmeyle savruldum, ağzımdaki implant çıktı. Polise ısırdım diye bir şey söylemedim” diye konuştu.

“BİR BAKTIM PARMAĞIM YOK”

Şikayetçi Cumhur Cengiz 8 yıldır gece kulübünde güvenlik bakılırsavlisi olarak çalıştığını, olay gecesi sanık ve arkadaşlarının öbür müşterileri rahatsız edecek biçimde davrandıklarının garsonlar tarafınca söylenmesi üzerine bayanların yanına giderek cümbüşlerine son vermelerini istediğini anlattı.

Cengiz, “Sarışın olan arkadaşı sanığa ve öbür bayana ‘Hadi gidelim’ dedi. Sanık tuhaf bir biçimde tekrar gece kulübüne girmeye çalıştı. Tırnaklarını bana hakikat tutarak üzerime hakikat geliyordu, ‘Çekilin geçeceğim’ diyordu. daha sonra daha da hırçınlaşmaya başladı. Çantasıyla yanımda bulunan Eren isimli güvenlik bakılırsavlisine vurdu. Bunu üzerine Eren de ona tokat attı. Ben Eren’e kenara geçmesini söylemiş oldum. Sanık, Eren’in başına yumruk attı” formunda konuştu. Sanığı dışarı çıkarmaya çalışırken kendisini yere bıraktığını belirten Cengiz, “Üzerinde küçük elbise olduğu için çamaşırları görünmeye başladı. Yerden kalkmadı. Eren’e, ‘Sen ayaklarından tut. Ben de koltuk altından tutayım, dışarı çıkartalım’ dedim. Koltuk altından ben tutuyordum. daha sonra dehşete kapıldım. Bir baktım parmağım yok. Şahsı bu türlü dışarı çıkartırken bir anda sağ el yüzük parmağımın uç kısmının koptuğunu gördüm. O ana kadar bir acı hissetmemiştim. Parmağımı gördüğüm anda sanığı bıraktım. Sanığa iki tokat attım. Telefonumun ışığıyla parmağımın kopan modülünü aradım ve buldum. Çabucak hastaneye gittim. Hastaneye gittiğim için benden daha sonra olanları görmedim. Şikayetçiyim. Bu olay niçiniyle 15 bin TL tedavi masrafım oldu. Bir ay işe gidemedim” halinde konuştu.

ARKADAŞI ŞAHİT OLARAK DİNLENDİ

Mahkemede şahit olarak tabir veren Gülnazira A. ise “Şikayetçi, arkadaşımın ağzını açmaya çalışıyordu. Yanındaki erkek şahıslar da vuruyorlardı. Bu sırada arkadaşımın da şikayetçinin parmağını ısırdığını gördüm lakin parmağın koptuğunu bilmiyordum. Ben de parmağın koptuğunu karakolda öğrendim. Ne olursa olsun 3-4 tane bayan o biçimde erkek tarafınca dövülmemeliydi” dedi.

Sanık Uluossyn Malgazhdarova’nın avukatı Nebican Orhan ise müvekkilinin hareketi kasıtlı olarak yapmadığını ve kendini savunurken aksiyonun gerçekleştiğini söyleyerek tahliyesini talep etti.

İSİMLİ DENETİMLE TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı müddet ve tabirinin alınmış olması niçiniyle yurt dışına çıkış biçiminde isimli denetim kaidesiyle sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye nazaran, kuşkulu Uluossyn Malgazhdarova 11 Temmuz 2021 tarihinde iki arkadaşıyla Beyoğlu’ndaki cümbüş yerine gitti. Kuşkulu Malgazhdarova ve arkadaşları, burada bir süre eğlenip alkol aldı. sonrasındasında Malgazhdarova’nın lavaboya gitti, fakat çıkarken bilinmeyen bir sebeple güvenlik vazifelisi Cumhur Cengiz ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa bir süre daha sonra arbedeye dönüştü. Öteki şahıslar de olaya müdahale etti. Arbede sırasında Malgazhdarova’nın güvenlik vazifelisi Cumhur Cengiz’in sağ el yüzük parmağını ısırarak kopardı.

Bunun üzerine Cumhur Cengiz ve öbür güvenlik bakılırsavlileri Serkan K. ve Mehmet Eren P. kuşkulu Uluossyn Malgazhdarova’yı dışarı çıkararak yerin önünde darp ettiler. Olay daha sonrasında her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. İddianamede, Uluossyn Malgazhdarova’nın “Kasten yaralama” cürmünden 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar mahpusu talep ediliyor. Öte yandan Uluossyn Malgazhdarova’nın darbedilmesine ait farklı bir soruşturma ise sürüyor.