Güreş Federasyonu'ndan Başpehlivan İsmail Balaban'a Survivor'dan çekil er meydanlarına geri dön çağrısı

celikci

New member
Güreş Federasyonu'ndan Başpehlivan İsmail Balaban'a Survivor'dan çekil er meydanlarına geri dön çağrısı
Survivor 2021 yarışmasında mücadele eden Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban'a Türkiye Güreş Federasyonu’ndan yarışmadan çekil çağrısı geldi. Son dönemlerde yarışmada İsmail Balaban’a karşı yapılanlar konusunda rahatsız olan Güreş Federasyonu yarışmacının çekilmesini ve Er meydanına geri dönmesini istediklerini söyledi. Aynı zamanda güreş camiasından da Survivor 2021’de yaşananlara tepki geldi. Soytarı ifadeleri tepki çektiTV8 ekranlarında yayınlanan Survivor 2021 yarışmasında ünlüler takımı adına yarışan başpehlivan İsmail Balaban ve gönüllüler takımı arasında geçtiğimiz günlerde bir gerginlik yaşanmış, gönüllüler takımı yarışmacısı Uğurtan Dora, İsmail Balaban için “Soytarı” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler nedeniyle güreş camiası tepki gösterirken Türkiye Güreş Federasyonu resmi hesabından yaptığı açıklama ile İsmail Balaban’a destek vermişti. Güreş Federasyonu'nun resmi hesabından yapılan açıklamada, “O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” denilmişti. Yarışmadan çekil çağrısıTürkiye Güreş Federasyonu as başkanı Süreyya Yoğurtçu da Survivor 2021 yarışmasında yarışan İsmail Balaban için bir açıklama yayınladı. Kırkpınar Başpehlivanları’ndan İsmail Balaban ile ilgili konuşan Yoğurtçu, “İsmail Balaban, bir Peygamber ve ata sporu olan yağlı güreş yapmaktadır. 660 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. O yarışma ortamının, bu kültürle yetişen Başpehlivanımız İsmail Balaban’a ait bir yer olmadığını düşünüyorum. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı olarak İsmail Balaban’a o yarışmadan çekilmesi ve asıl yeri olan er meydanlarına dönmesi çağrısında bulunuyorum. Yaşananlar karşısında üzülen tüm Türk halkının da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum” dedi.

ALINTIDIR