Günün polemiği: Yalaka

Suzan

New member
Habertürk muharriri Fatih Altaylı, “Yolunuzu bulmayın, yolu gösterin” başlıklı yazısında Hürriyet Gazetesi müellifi Abdulkadir Selvi’yi maksat aldı. Türkiye birtakım gazetecilerin “yalakalıkta yarıştığını” söyleyen Altaylı, “Son devirde bu gazeteci kümesinin sınıf başkanlığı için önemli uğraş veren biri var. Selvi uzunluklu al yazmalı biri. Gerçi isminden öteki bir yerinde bir Selvi’lik yok, uzunluğu çok kısa lakin hakikaten uzunluğundan büyük bir yalakalık potansiyeline sahip” sözlerini kullandı.

“HADDİNİ AŞIP, esasen KÜÇÜK OLAN UZUNLUĞUNDAN BÜYÜK LAFLAR ETMEYE BAŞLADI”

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

“Dünya’da RSF yani “Sınır Tanımayan Gazeteciler” isminde bir örgüt var. Türkiye’de ise “Yalakalıkta Hudut Tanımayan Gazeteciler” diye bir küme. Örgüt haline gelemiyorlar zira kendi içlerinde bir çekişme var. “En yalaka benim” çekişmesi.

Ben prensip olarak bunlara bulaşmıyorum. Kimi nasıl destekleyecekleri kendi bilecekleri iş, beni ilgilendirmiyor. Lakin insan kimi vakit dayanamıyor.

Son periyotta bu gazeteci kümesinin sınıf başkanlığı için önemli uğraş veren biri var. Selvi uzunluklu al yazmalı biri.

Gerçi isminden öteki bir yerinde bir Selvi’lik yok, uzunluğu çok kısa fakat nitekim uzunluğundan büyük bir yalakalık potansiyeline sahip.

Kendi yalakalığında boğulsa hiç bir şey demeyeceğim lakin son olarak haddini aşıp, esasen küçük olan uzunluğundan büyük laflar etmeye başladı.

Göç ve öbür sıkıntıları gündeme taşımamızın sebebi “Erdoğan Türkiye’yi yönetemiyor algısı oluşturmak”mış.

“HİÇBİR İKTİDAR YALAKALIK İLE HAKİKAT YOLU BULAMIYOR”

“Bak Selvi” diye seslenen Fatih Altaylı, yazısını şu biçimde sürdürdü:

“Gazetecilerin tenkitleri senin kafan haricinde hiç bir yerde bu biçimde bir algı oluşturmaz. Gazeteci eleştirir, yanlışa işaret eder. kimi vakit haklı olarak, kimi vakit yanılgılı bir halde. Bu da bir yöneticiyi asla zayıf göstermez.

Tam bilakis yöneticileri zayıf gösterenler karşısına oturduğunuz başkana elinize tutuşturulan kağıttan soru sorarak, o başkanın öncesinden hazırlanmamış sorulara cevap veremeyeceği hissini oluşturanlar.

Önderin vermesi gereken yanıtı soruyu sorarken baştan vererek başkanın karşılık vermesine gerek bırakmayanlar.

Önderin karşısında ezilip büzülerek başkanın yalakalardan hoşlandığı izlenimini uyandıranlardır.

Yani sen ve senin gibilerdir.

Emin ol ki, kuvvetli başkanlar aslında kendileri ile çatır çatır tartışanlara hürmet duyar.

Sizin gibilere değil.

Sana ve senin gibilere tavsiyem iktidarlara muhalif olmanız değil elbette lakin kişilikli bir duruş sergileyip, birtakım tekliflerde bulunabilirsiniz.

Bakın bizim tekliflerimiz ciddiye alınıyor örneğin Afganistan’a evlatlarımızın yollanılmasından vazgeçilebiliyor ya da ne bileyim aşıdaki yanlış uygulamalardan dönülebiliyor.

Sizin de keşke iktidar tarafınca ciddiye alınacak teklifleriniz olsa.

Zira hiç bir iktidar yalakalık ile gerçek yolu bulamıyor.

Bulsa bulsa yalakalar yolunu buluyor.”