Gümüşhane’de bir merdaneyle yufkacılığa başladı, siparişlere yetişemiyor

erkan_623

New member
Gümüşhane’nin Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yufka imalathanesi açan Nezahat Topuz, siparişlere yetişmekte zorlanıyor. 1 buçuk yıl evvel pandemi sürecinde KOSGEB takviyesiyle açtığı imalathanesinde pandemi sürecinin ortaya çıkardığı hiç bir ekonomik sorunu yaşamadığını lisana getiren Topuz, bu süreçte personel çıkarmak yerine daima personel aldığını belirtti. 20 yıl evvel bir merdaneyle başladığı yufka ustalığına, açtığı imalathanede devam ettiğini ve bu süreçte bilhassa eşi Rahmani Topuz’un kendisine hayli büyük takviye sağladığını belirten Nezahat Topuz emeklerinin karşılığını almak için çalışmaya devam ettiklerini söylemiş oldu.

PANDEMİDE YAŞANAN EKONOMİK AKSİLİKLERDEN ETKİLENMEDİK

Pandemi sürecinde büyük bir risk alarak bu kesime girdiklerini ama sonuçlarının epeyce olumlu olduğunu lisana getiren Nezahat Topuz, “Ben bu imalathaneyi açalı 1 buçuk sene oldu. 20 yıllık bir geçmişim var benim bu kesimde. Ben kendi işyerimi açmak istedim, KOSGEB’de dayanak oldu. Takviyemizi aldık, çabucak sonrasında emeğimizin karşılığını da alırız diye çalışmalara başladık. Etrafımızdaki esnaflar şad bizi tebrik ediyorlar, kalitemizden esasen herkes mutlu. Ben bu dalda uzun müddet çalıştım. İşlerimiz uygun daha yeterli olacak inşallah. Gümüşhane haricinde etraf vilayetlere de eserlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz, elemanlarımız şu anda son sürat çalışıyorlar yetiştirebilmek için. Ben bu işe 20 yıl evvel başladım, merdanemiz, çubuğumuz, tezgahta açıyorduk. Biz pandemi periyodunda açtık dükkanımızı. Bu süreçte 3-4 eleman çalıştırıyoruz, diğer işyerlerinde ekonomik olarak sıkıntılar yaşandı lakin biz pek yaşamadık. bu biçimde devam eder inşallah” dedi.

EŞİME ÇOK DAYANAK OLDUM

Diğer bir meslek sahibiyken eşine takviye olmak için işinden ayrıldığını ve yanında çalışmaya başladığını söyleyen Rahmani Topuz ise “Ben eşimin yanında etkin olarak çalışmaya 1 sene evvel başladım. Eşim 20 yıllık yufka ustası olduğu için yanında çalışmaya başladım. Pandemi sürecinde biz kendi kuruluşumuzu açmaya karar verdik. Ben de eşime dayanak verdim. KOSGEB dayanaklı bayan teşebbüsçü olarak bu işe girdi. Eşim burayı kendi imkanlarıyla bir süre yürüttü. Ben öbür işte çalışıyordum, oradan ayrıldım eşime takviye olmaya geldim. Bu süreçte ben de onun bünyesinde çalışıyorum. Ben eşimin sigortalı çalışanı oldum. Ben daha epey servis işlerine bakıyorum. her insanın pandemi sürecinde personel çıkardığı periyotta biz emekçi aldık, hala almak istiyoruz. Yetişemiyoruz siparişlerimiz fazlaca. Etraf vilayet ve ilçelere gereç yetiştirmek için çalışıyoruz. Ben eşime gerekli takviyesi ziyadesiyle verdim. Piyasadaki hemcinslerime de söylüyorum, teşebbüsçü olmak isteyen eşlerinin önünü kesmesinler ve takviye versinler” diye konuştu.

KAYNAK: İHA