Gülizar Karali’nin hac için biriktirdiği parayı sel suları götürdü

semaver

Active member
Gülizar Karali’nin hac için biriktirdiği parayı sel suları götürdü Rize’de geçtiğimiz çarşamba günü Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde yarısı sele kapılan ve o anları güvenlik kameralarına yansıyan konutta oturan 65 yaşındaki Gülizar Karali’nin en büyük hayali de sel sularına kapılarak kayboldu.

yıllardır hac için para biriktiren Karali, parasını odasında yattığı karyolanın altına sakladı. Sel niçiniyle kopan meskenin bir kısmında Karali’nin hayalini kurduğu hac parası da parayı sakladığı karyola ile bir arada sel sularına kapıldı. Yaşadığı olayın akabinde artık konuta girmeyi istemediğini belirten Karali, “Evimi görür görmez göğsümde bir ağrı oluyor” dedi.

“EVE ÇIKMAYA KORKUYORUM”

Konuta girmeye korktuğunu tabir eden Karali “Eve çıkmaya korkuyorum. Göğsümde bir ağrı oluyor, meskeni görmek istemiyorum. 55 yıldır bu evdeydim. Her şeyim, her nizamım konutun içerisindeydi. Hacılık için para biriktirmiştim, o parayı koyduğum yer sele gitti. Parayı karyolanın altına koymuştum, o karyola selde yatağı ile bir arada gitti.

O parayı fazlaca güç biriktirmiştim. Kendime bir eksiklik etmedim yönetim ettim hacı olmak için biriktirmiştim. Kız kardeşim hacca gittiği vakit param yoktu gidememiştim. Artık eniştem gidecekti onunla birlikte giderim dedim. O denli 5 kuruş 10 kuruş paramı yığdım, o da o denli gitti. En hayli ona üzüldüm. Odada iki karyola vardı, parayı koyduğum karyola gitmiş. Şayet öbürüne khalbukiydım gitmeyecekti” diye konuştu.

MESKEN VE ÖNÜNDEKİ 4 KATLI BİNA TAHLİYE EDİLECEK

Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dehşet anlarının saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdığı sel ve heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulunarak heyelanda kopan konut ile önündeki 4 katlı meskenin tahliye edileceğini belirtti. Bakan Kurum, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini, kendilerine yeni bina yapılacağı konusunda da telkinde bulundu.