Google Stephen Hawking’i doğum gününde doodle yaptı! Pekala Hawking kimdir teorileri neydi?

Leila

Global Mod
Global Mod
Çağdaş bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking 8 Ocak 1942 yılında İngiltere’de gözlerini dünyaya açtı. Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google, dünyanın bir numaralı fizikçisi Stephen Hawhing’i doodle yaptı.

PEKALA STEPHEN HAWKING KİMDİR NASIL BİR HAYAT YAŞADI?

Hawking, 8 yaşında St. Albans okuluna başladı. Mezun olduktan daha sonra Oxford Üniversitesi Koleji’nde eğitim ömrüne devam etti. Hawking’in asıl ilgi alanı matematik bulunmasına karşın Oxford’da Fizik eğitimi almıştır zira o periyotta okulda matematik eğitimi yoktu. Tabiat bilimlerinde birinci sınıf ödül madalyasına layık görüldü. . çabucak sonrasında Cambridge de eğitim ömrüne kozmoloji üzerine çalışmalar yaparak devam etti. 1973 Yılında Gök Bilim Enstitüsü’nden ayrılarak Matematik Enstitüsüne devam etti. 1979’dan daha sonra Lucasian matematik profesörü oldu, tıpkı profesörlük Isaac Newton’a da verilmişti.

Hawking astronomi üzerine epeyce değerli çalışmalar yaptı. Kainatın temel prensipleri üzerine araştırmalar yatı. Uzay ve vakti kapsayan genel gorelik kuramının Big Bang ile başlayıp Kara Delik ile sonlandığını kanıtladı. Bu çalışma dönemim en kıymetli buluşlarından bir tanesiydi. Hawking bu çalışmayla birlikte kara deliklerin büsbütün kara olmadıklarını ışınım yayarak buharlaşıp görünmez olduklarını kanıtlamış oldu. Kanıtladığı bir öteki sonuç da kozmosun bir sonu olduğudur.

STEPHEN HAWKİNG’İN HASTALIĞI

Stephen Hawking 21 yaşındayken tedavisi bulunmayan ALS hastalığına yakalandı. Hekimler yalnızca 2 sene yaşayabileceğini söylemesine karşın o mevte meydan okumuştur. Bu hastalık Hawking’i genç yaşta tekerlekli sandalyeye mahkûm bıraktı. vakit içinde ilerleyen hastalığı bilim adamının konuşmasına da pürüz oldu. Günümüzde sesini kullanamayan Hawking kendisi için özel tasarlanmış tekerlekli sandalyesinin yazıları sese dönüştürebilmesi özelliğini kullanarak irtibat kurmaktadır.

YAPITLARI

George ve Kırılamayan Şifre, Benim Kısa Tarihim, Vaktin Kısa Tarihi, Vaktin ve Uzayın Tabiatı, Cihana Açılan Zımnî Anahtar, Vaktin Fotoğraflı Kısa Tarihi, Kara Delikler ve Bebek cihan ve Büyük Tasarım üzere daha sayılabilecek 40’ın üzerinde yapıtları mevcuttur. Ve bu eserler birden çok lisana çevrilmiştir.