Git gide kilo kaybeden Seren Serengil: Sakın bana özenmeyin!

Tuncay

New member
Dumping sendromu ile savaşan ve 2016’da geçirdiği mide operasyonunun akabinde süratle kilo vermeye başlayan Seren Serengil, hastaneye kaldırılmıştı.

70 kilodan 46 kiloya düşen Seren Serengil, git gite daha da zayıflıyor. Sıhhat meseleleriyle başı sıkıntıda olan ünlü sunucu, hastanede çekilmiş bir fotoğrafıyla yaşadığı pişmanlığı anlattı.

İşte Seren Serengil’in toplumsal medya hesabında yaptığı pişmanlık açıklaması: “Nasılsınız:) biz de ‘iyi’ diyelim, yeterli olalım Emel hemşiremle…Nefret ederdim kilodan, hala da ederim… Lakin şu an bana deseler ki ‘yüz kilo olacaksın, eskiye dön’ koşa koşa dönerdim.”

“Güzellik kime talih memnunluk getirmiş.? Hoş olduk da ne oldu? Değerimiz bilindi mi? Keyifli olduk mu? Bir nahoş talihi gerçeği var ise uyaydık keşke…Ne uğruna daha da hoş olalım isteği, kim için? değdi mi? Herkes benim gözüme hoş gözükmek için uğraşsın ben niçin uğraşıyorum deyin…”

“BANA ÖZENMEYİN”

“Sakın! Obez değilseniz bana özenip bu ameliyatı yaptıran fazlaca oldu, siz özenmeyin ve asla yaptırmayın… Haydi ben isim gereği ‘kendime, dış imajıma dikkat etmek zorundayım’ dedim, rakiplerimin bedenlerini mayolu yakalanmış hallerini gördükçe onlar üzere olacağım korkusu bana bunu yaptırttı. Obel değilseniz bu durumu diyet ve sporla kolaylıkla atlatabilirsiniz.”

“Güzelin düşmanı en hoş dir… ‘En güzel’ olacağım derken meskendeki hoşluktan de olmayın. Sıhhatiniz gitmesin. Bırakın sizi beğenen bu biçimde beğensin. Beğenmiyorsa da kapıyı gösterin…”

“Şartları zorlamayın. Daima güzelini isteyin kalbiniz hoş olunca Allah kesinlikle karşınıza fiziğinize, güzelliğinize, ona buna bakanı değil o kalbe bakanı çıkarıyor… Haydi öperim.”

SON HALİ KORKUTMUŞTU

2016’da geçirdiği mide operasyonunun akabinde süratle kilo vermeye başlayan ve güç günler geçiren Serengil, paylaştığı fotoğraflarla son halini gözler önüne sermişti.

Serengil geçen hafta da paylaştığı bu fotoğrafla gündeme gelmişti. Takipçileri, salıncak ipinin bacağına girdiğini belirterek, Serengil’in photoshop sürecinin başarısız olduğunu tabir etmişti.

“İNANILAMAYACAK KADAR GÜZELİM”

Kendisine gelen tenkitlerin akabinde mevzuyla ilgili açıklama yapan 50 yaşındaki Serengil, “Halatlar bacaklarımı kesse de koleksiyonumun aşkına 38 derecede çekimlerimi tamamlayabildim. Kimileri da ‘Photoshop’ demişler, kapak mahiyetinde bunu paylaşıyorum… hayatımın en hoş hissettiğim dönemindeyim. İnanmayanlara teşekkür ediyorum. Onlar inanmadıkça, ben keyifli oluyorum. Demek ki inanılamayacak kadar güzelim…” sözlerini kullandı.

DUMPING SENDROMU NEDİR?

Midenin bir kısmının ya da tamamının alındığı ameliyatlar yahut gastrik bypass operasyonu daha sonrası ortaya çıkabilen ‘Dumping sendromu’, midenin fazlaca süratli boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir.

Midenin küçültülmesi niçini ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat daha sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, besinlerin bağırsaklara gitmesinin akabinde sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafınca emilimi gerçekleşir.