semaver
Active member
Gezi’de yaralanan Aydoğan’ın evrakı 9’uncu yılına girdi Seyahat Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan’ın belgesi 4’üncü kere Faili Meçhul Hatalar Ofisinden, Memur Hataları Ofisine gönderildi. yıllardır, emniyetin ilgili ünitelerinde evrakının dolaştırıldığını anlatan Aydoğan, evrakının uzatılarak 9’uncu yılına girdiğini kaydederek “Dosya, faili meçhul ve memur hataları içinde mekik dokuyor. 2 sefer yönetim mahkemesi sonucu, 2 kez de itirazımız kararı Memur Kabahatleri Ofisine iade edildi. aslına bakarsan belgenin Faili Meçhul Kabahatler Ofisine gelmesi hukuksuz bir aksiyondu. Ulusal Kriminal Dairesi imgelerine istinaden yürütülen soruşturma belgesinde, belirlenen kask numaralı kolluk güçlerinden 2 tanesi tabir verdi ve tabirleri çelişkiliydi. Buna karşın faili meçhule gitti. Öte yandan İstanbul 1. Bölge Yönetim Mahkemesi ve İstanbul 3. Yönetim Mahkemesi kararlarıyla soruşturmanın genişletilerek memur kabahatlerine iade kararları başka ayrı bulunmakta. 26 nisanda da Faili Meçhul Kabahatler Ofisine vermis olduğum itiraz dilekçemde bunları belirttim. Alınan bu karar son gunlerde adalet makamının ne hale geldiğinin bir örneğidir. Evrakım vakit aşımıyla kapatılmasına yakın bu biçimde bir atılım yaptılar. Evrakım kapatılınca Anayasa Mahkemesine başvuracağımı öğrendikten daha sonra belgeyi sürüncemeye bırakmak istiyorlar. 8. yılda kapanması gereken evrak 9. yıla gdolayıldü. Yalnızca adalet talep ediyorum. Adliye koridorlarında hakkımı aramaya devam edeceğim” dedi.
HTS KAYITLARI İSTENDİ
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu Başkanlığına yazı yazarak olay gününe ilişkin HTS kayıtlarını istedi. Aydoğan “Savcı artık bir şeyler yapmak için zorunda kalıyor. Olay günü o şahısların konuşmalarına ilişkin HTS kayıtlarını, yani telefon konuşmaları istedi. Manzaralar izlendiğinde şahısların yüzleri gözüküyor ancak suçluları koruyabildikleri son ana kadar müdafaaya çalışıyorlar” diye konuştu.
HTS KAYITLARI İSTENDİ
Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu Başkanlığına yazı yazarak olay gününe ilişkin HTS kayıtlarını istedi. Aydoğan “Savcı artık bir şeyler yapmak için zorunda kalıyor. Olay günü o şahısların konuşmalarına ilişkin HTS kayıtlarını, yani telefon konuşmaları istedi. Manzaralar izlendiğinde şahısların yüzleri gözüküyor ancak suçluları koruyabildikleri son ana kadar müdafaaya çalışıyorlar” diye konuştu.