GES’ler için yeni düzenleme

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneş gücüne dayalı fotovoltaik üretim tesisleri için reaktif güç takviye hizmeti performans test prosedürlerini belirledi.

EPDK’nin Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen “Güneş Gücüne Dayalı Fotovoltaik Üretim Tesisleri için Reaktif Güç Dayanak Hizmeti Performans Test Prosedürleri” kapsamında, kelam konusu performans testleri üretim tesisinin sisteme temas noktalarında üretim tesisi bazında gerçekleştirilecek. Bu testlere ait reaktif güç takviye hizmeti performans test sertifikası ve test raporu üretim tesisi bazında hazırlanacak.

Güneş gücüne dayalı fotovoltaik üretim tesisleri için reaktif güç dayanak hizmeti performans testleri “reaktif güç kapasite testleri” ve “gerilim denetimi testi” olmak üzere iki kısımdan oluşacak.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle reaktif güç takviye hizmeti performans testi öncesinde sağlanması gereken şartların yanı sıra ilgili testlerin maksadı, kademeleri, sonuçları ve kabul kriterleri de belirlendi.

Okumaya devam et...