Genel Lider Yardımcısı Selçuk Özdağ Odatv’ye anlattı: Erdoğan’ın Davutoğlu davetinin sırrı

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılışına eski Başbakan Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu da davet edildi.

Gelecek Partisi kurulduktan daha sonra birinci kere bir resmi davete çağırılması “Erdoğan ittifakı genişletmek mi istiyor” yorumlarına niye oldu.

Gelecek Partisi Önderi Davutoğlu’nun davete katılamayacağı, açılışta Gelecek Partisi Genel lider Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yer alacağı belirtildi.

“BAYRAMLAŞMALARA BİLE DAVET ETMİYORDU”

Odatv, Erdoğan’ın davetini Gelecek Partisi Genel lider Yardımcısı Selçuk Özdağ’a sordu. Özdağ, “AK Parti bayramlaşmalara bile davet etmiyordu. İki yıldan daha sonra bu ilk” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun açılışa niye katılmayacağı sorusuna da cevap veren Özdağ, “Bu husus Başkanlık Konseyinde kararlaştırıldı. Sayın genel lider da benim katılmamı uygun gördü. esasen kendisi daha evvel ufak bir asansör kazası geçirmişti. O yüzden bu cins davetlerde yer alması sıhhati açısından şimdilik uygun görülmüyor” dedi.

“BİZE DE DEĞİŞİK GELDİ”

Gelecek Partisi’nin açılışa Selçuk Özdağ’ın katılacağını bildirmesinden daha sonra Turizm Bakanlığı’nın evvel kabul ettiğini akabinde da “Davetiye bireye özel o yüzden Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılması gerekiyor” halinde karşılık verildiği öğrenildi.

Bu duruma da açıklık getiren Selçuk Özdağ, “Turizm Bakanlığı ondan sonrasında arayarak davete benim katılabileceğimi bildirdi. Ben de partimi temsilen AKM açılışına katılacağım” dedi.

Odatv’nin “Bu daveti nasıl yorumladınız” sorusuna da “Başkanlık Kurulu’nda gündeme geldi bu davet. Bize de değişik geldi” diye konuştu.

“Bundan daha sonrası için Cumhur İttifakı ile bir temas olur mu?” sorusuna da cevap veren Özdağ, “Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Hangi parti bu sistemi tartışacak ve bunun üzerine konuşacaksa oturur değerlendiririz” tabirlerini kullandı.