Genç ikili ve bebeklerinin vefatına sebep olmuştu: O isim Suriyeli cihatçı örgütün önderi çıktı

semaver

Active member
Genç ikili ve bebeklerinin vefatına sebep olmuştu: O isim Suriyeli cihatçı örgütün önderi çıktı Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de yayımlanan “Reyhanlı’daki trafik canavarı, Suriyeli cihatçı örgütün lideriymiş” başlıklı haberinde, Antakya’nın Reyhanlı hududuna yakın uzaklıkta yaşanan trafik kazasına dikkati çekti.

Saymaz, ölen Hüseyin Gün’ün kuzeni Volkan Gün’ün kazaya ait olarak, “kazanın Allah’ın takdiri olduğunu, sürücüyü tanıdığını, ‘Savcı üzere sorgu yapmaması’ ve olayı kurcalamaması gerektiğini” dediğini aktardı.

Saymaz devamında, “Günün sonunda, vefat eden Hüseyin Gün’ün kuzeni Volkan Gün’e ulaştım. Bu kişi, kazanın Allah’ın takdiri olduğunu, sürücüyü tanıdığını, ‘Savcı üzere sorgu yapmamam’ ve olayı kurcalamamam gerektiğini söylemiş oldu. Bu sis duvarının… Şahabettin’in etrafındaki müdafaa zırhının niçini ne? Aslında Suriye’deki eli kanlı Selefi-Tekfirci örgütlerden Nurettin Zenki Tugayı’nın önderi Sheikh Tawfiq Shahabuddin olması mı?” diye yazdı.

Saymaz’ın haberi şu biçimde:

Antakya’dan 8 Kasım’da yola çıkan araba Reyhanlı’ya bir kilometre kala önündeki motorsiklete çarptı. Motosikletteki genç çift yola savruldu.

Hüseyin, 28’inde…

Eşi Kübra ise 20 yaşındaydı.

Kübra’nın karnında sekiz aylık bebekleri vardı.

Daha ismi bile konmamıştı.

Üçü de can verdi.

Motosikleti görmemiş!

Motosiklete çarpan aracın şoförü Tevfik Şahabettin bu kazayı yavaşça yaralarla atlattı.

Şahabettin, 1973’te Halep’te doğduğunu, Reyhanlı’da yaşadığını, hayvancılıkla uğraştığını ve evli olduğunu söylüyor.

Sözünde kazayı şu biçimde anlatıyor:

“Hızım 80 kilometre civarındaydı. Reyhanlı girişindeki polis noktasına bir kilometre kala sağ şeritten ilerlerken, önümdeki motosiklete çarptım. Ben motosikleti görmedim. Art lambaları yanmıyordu. Ne kadar sürüklendiğimi bilmiyorum. Aydınlatma yoktu. Alkollü değildim.”

Şahabettin tutuklandı.

Birer gün ortayla can veren Kübra ve Hüseyin Gün ile bebekleri ise Beşaslan Köyü’ne defnedildi.

Muhafaza zırhı mı var?

Diyeceksiniz ki, bu yazıda haber pahası taşıyan, dikkatsiz şoförün Suriyeli olması mıdır?

Asla değil.

Fakat iki gündür süren araştırmalarımda kaza hakkında ulusal ve lokal basında haber yayınlanmadığını fark ettim. Haydi, bu her neyse. Reyhanlı Belediyesi’nin internet sayfasındaki ‘Vefat Edenler’ başlıklı sütunda ne diye yer verilmez?

Beni asıl kuşkulandıran, Şahabettin’in avukatı, altı üstü bir trafik kazası olduğu biçimde evraktan bilgi vermeye yanaşmaması oldu. Sanırsınız, devlet sırrı. Ayrıyeten Suriyeli’nin avukatı varken, ölen Türk çiftin ailesinin avukat tutmaması tuhaf değil mi? Bir de dün savcılık soruşturmaya kısıtlılık sonucu getirdi.

Terör belgesi değil.

Çocuğa yönelik cinsel taarruz hatası hiç değil.

Neyi kimden saklıyorsunuz?

Günün sonunda, vefat eden Hüseyin Gün’ün kuzeni Volkan Gün’e ulaştım.

Bu kişi, kazanın Allah’ın takdiri olduğunu, sürücüyü tanıdığını, “Savcı üzere sorgu yapmamam” ve olayı kurcalamamam gerektiğini söylemiş oldu.

Bu sis duvarının…

Şahabettin’in etrafındaki muhafaza zırhının niçini ne?

Aslında Suriye’deki eli kanlı Selefi-Tekfirci örgütlerden Nurettin Zenki Tugayı’nın başkanı Sheikh Tawfiq Shahabuddin olması mı?

Sanırım, o denli.

Çocuk başı kestiler, eşcinselleri yüksekten attılar

Hürriyet Gazetesi’nin eski dış haberler muhabirlerinden Ali Örnek, Suriye iç savaşına baş yoranların başında geliyor.

Örnek’in verdiği bilgiye bakılırsa Nurettin Zenki Tugayı, 2011’de Tevfik Şahabettin tarafınca kuruldu.

Şahabettin, iki yıl daha sonra ailesiyle Reyhanlı’ya yerleşti ve örgütü buradan yönetti. 2014 yılında New York Times muhabirlerini ilçede ağırladı.

Nurettin Zenki, Halep’te epey aktifti. Doğu Halep’teki Pir Nacar isimli sanayi sitesini yağmaladı. Söktükleri makineleri ve çaldıkları otomobilleri Türkiye’de sattı.

Nurettin Zenki’ye bağlı Ammar Tugayı, eşcinselleri damdan atarak, öldürdü.

2016’da Filistinli bir çocuğun başını kesti ve propaganda için bu vahşetin görüntüsünü yayınladı.

Bu örgütün El Esas’la davrandığı da oldu, çatıştığı da.

İdlib’in alınması için kurulan ‘Fetih Cephesi’ isimli askeri koalisyonda beraberydiler. çabucak sonrasında El Düstur tarafınca İdlib’den sürüldüler.

Artık Afrin’de faaliyetine devam ediyor.

İnsan hakları raporlarında, çocukların başını kesmekle, eşcinselleri yüksekten atıp öldürmekle, gazetecileri fidye için kaçırmakla, yağma ve talanla suçlanıyor.

bu biçimde yabanî bir örgütün başkanı ise yıllardır Reyhanlı’da yaşıyor.

Şahabettin’in misafirliği uzadı

Şahabetin’in Suriye’deki örgütünü bizim topraklarımızdan yönetmesi yetmezmiş üzere, ülkemizde korunduğu da anlaşılıyor. Öldürdüğü temizlerin yakınları bile avukat tutma gereği duymuyor. “Allah’ın kaderi” diyerek, Şahabettin’i arkalıyor?

Türkiye, bu yükü daha fazla taşıyamaz, taşımamalı.

Suriye ile masaya oturmalıyız.

Bir uygun niyet göstergesi olarak İdlib’den başlayıp komşumuzun topraklarını adım adım boşaltmalıyız. Bırakalım, Suriyeliler kendi topraklarında bütünlüklerini sağlasın, terörist örgütlere karşı çaba etsin. Türkiye Cumhuriyeti, Nurettin Zenki Tugayı üzere insanlık cürmü işlemiş Selefi-Tekfirci örgütlerin koruyucusu olarak asla anılmamalı. Attığımız bu adım karşılığında, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşü için çalışmalıyız.

Kuşkusuz, Şahabettin’in misafirliği bir çok uzadı.

Üç vatandaşımızın vefatına niye olmaktan kaynaklı cezasını çekince o da ülkesine gönderilmeli.

Mehmetçik, Suriye’de şehadet şerbeti…

Tevfik Şahabettin efendi, Reyhanlı’da şekersiz kahve içsin.

Yok o denli, ücretsiz cihat.