Gemini'nin arkasındaki İtalyan Riccardo Giraldi: “Yapay zeka akıl yürütmeyi öğreniyor”. Ve geri dönmeyi hayal ediyor

Suzan

New member
“Yapay zeka akıl yürütmeyi öğreniyor. Artık bir sohbette hızlı yanıt vermekle sınırlı değil. Duruyor. Analiz eder, bağlamı anlar, kendini düzeltir. Ve tıpkı bir insan zihninin yapacağı gibi, önünde kim varsa ona en uygun tepkiyi verir.” San Francisco'da Kişisel Yapay Zeka'nın geleceğini inşa eden bir İtalyan var.kişiselleştirilmiş yapay zeka. O Riccardo Giraldi, Gemini'nin Kullanıcı Deneyimi Direktörü (Genai'yi okuyun), cevabı Google ChatGPT'ye.

«İşim bir şefinkine benziyor: Malzemeler yerine yenilikçi teknolojiler kullanıyorum. İnsanlar için gerçekten yararlı ve anlamlı bir şey yaratmak için doğru olanları anlamaya ve seçmeye çalışıyorum.”

Ha 40 yaşında, Pistoia'da doğdu. farklı dünyalarda olağanüstü bir kariyer inşa etti. Google'da Yapay Zeka üzerinde çalışmaya başlamadan önce, Kaliforniya'da robot taksiler tasarlandı ve hatta ondan önce de HoloLens'in yaratıcı direktörüMicrosoft'un artırılmış gerçeklik görüntüleyicileri. Linkedin profiline baktığınızda en çok karşımıza çıkan kelime Yönetmen oluyor. Farklı sektörlerde ve şehirlerde. Merakını yeniliğe dönüştürdüğü profesyonel bir yolculukla önce Londra'ya, ardından Stockholm'e, ardından New York'a ve son olarak da Seattle'a uğrayarak Silikon Vadisi'ne geldi. Çok genç yaşta İtalya'dan kaçtı. “Çünkü çok fazla şikayet var ve iyileştirmeye çalışmak için çok az şey yapılıyor.”

Güzel Zihinler

Sharon Cittone ve gıdanın geleceği: “Yalnızca işbirliği yaparak sağlığı ve gezegeni kurtarabiliriz”

kaydeden Eleonora Chioda

24 Kasım 2024

Çok şey öğrendi ama yine de son derece alçakgönüllü olmayı sürdürüyor. VE İtalya'ya dönme hayalleri. “Dünyayı gözlemlemeyi ve onu nasıl daha iyi bir yer haline getirebileceğimi kendime sormayı seviyorum.” Kullanıcıya uyum sağlayabilen bir yapay zeka olan Kişisel Yapay Zeka'yı geliştiren bir ekibe liderlik ediyor. «Deneyim giderek daha kişisel hale geliyor: genel bir yapay zeka ile etkileşim kurmak yerine kişisel bir eğitmene sahip olabilirsiniz. A size özel asistan posta veya haritalar gibi diğer uygulamalarınızla arayüz oluşturur. Konuşma şeklinize uyum sağlıyor; örneğin öğrenci mi yoksa profesör mü olduğunuzu algılıyor.”

Güzel Zihinler

19 yaşındaki Camilla Fezzi, “DNA'nın kusurlu dansı” olan kanseri yenmek için Caltech'te

Eleonora Chioda

01 Aralık 2024

Ekibinin en son yeniliği, karmaşık konuları keşfedebilen bir model olan Derin Araştırma'dır. «Amaç, hızlı yanıtın ötesine geçmek ve belgeleri ve bilgileri daha derinlemesine inceleyebilecek bir araç yaratmaktır». Ne kadar ileri gidersek, o kadar fazla yetenek göreceğiz. «Kısmen zaten oradalar: Zaten bir hafızası var ve söylediklerinizi, yüklediğiniz dosyaları, konuşmaları hesaba katıyor, sizin için önemli olan şeyleri aklınızda tutuyor». Bu teknolojinin potansiyelini anlamanızı sağlamak için, Giraldi kitapla karşılaştırma yapıyor. «Kitap her şeyde devrim yarattı: bilgiyi ölümsüz kıldı. Günümüzde yapay zeka bu bilgiyle etkileşim kurmanın yeni yollarını yaratıyor. Bir bilgisayarın karşısına oturabilir ve aktif bir diyalog kurarak fikirleri daha önce imkansız olan yollarla keşfedebiliriz. Bu, bizim düşünce tarzımıza ve ilgi alanlarımıza doğal olarak uyum sağlayan bir muhatabın olması gibi bir şey.”

Temmuz 2022'de Google onu aradığında Giraldi üzerinde çalışıyor ZooxAmazon tarafından satın alınan, sıfırdan otonom araçlar üretme konusunda uzmanlaşmış girişim. Bunu iddialı bir hedef için istiyorlar: Yapay zekayı koda uygulamak ve programlamanın geleceğini yaratmak. Ama aynı zamanda başka bir fırsat da görüyor. «Kullanımı kolay ve herkesin erişebileceği kişisel bir dijital asistan yaratmaktı. Dilimizi, bağlamımızı ve tercihlerimizi anlayabiliyor.” OpenAI, Kasım 2023'te GPT-3'ü piyasaya sürdü. Ve bu, tüm sektörü şok etti.

Güzel Zihinler

Ferrari'den Kaliforniya'daki robotaksiye Corrado Lanzone: “Olağanüstü bir şey yaratmak istiyorum”

kaydeden Eleonora Chioda

08 Aralık 2024

Şu anda büyük teknoloji uyuyan bir deve benziyor. İki yıl sonra neredeyiz? «Bu büyüleyici bir an. Üretken yapay zeka, teknolojiyle olan ilişkimizi derinden değiştiriyor. Daha önce insanların bilgisayarları tüm karmaşıklığıyla birlikte kullanmayı öğrenmeleri gerekseydi, bugün bize uyum sağlayan bilgisayardır. Dili öğrendi. Ve şimdi akıl yürütme yeteneğini geliştiriyor.” Bu devrimle karşı karşıya kalan Giraldi sözlerini tartıyor. Gülümsüyor. Cevapları arıyor. Kısmen bir balonun içinde yaşadığımızı düşünüyor. «Yapay zeka biraz mutfaktaki yer mantarına benziyor. Bazıları bunu gerçek bir yenilik yaratmak için ustalıkla kullanıyor, bazıları ise her yere ekliyor. coşkunun ardından bir anlık ayıklık yaşayacağız ve bunun gerçekten nerede fark yaratabileceğini anlayabileceğiz».

Kendi kendini yetiştirmiş programcı ve büyük deneyci Giraldi Floransa'daki çalışmalar. Önce elektronik teknik enstitüsüne gitti, ardından tasarım bölümünden mezun oldu ancak her iki deneyim de onun üzerinde olumsuz bir etki yarattı. «Profesörler yok, birçok futbol maçı, az ders. Okulda aradığımı bulamadım. Bu beni kendi yolumu yaratmaya itti. Yani ders çalışmanın yanı sıra programladım, projeler yaptım, yeni teknolojileri denedim.” Onun yolunu belirleyen şey tam olarak bilme arzusudur. Seyahat etmek. Daha ileri gitmek. Lisans tezine kadar yazlarını barlarda çalışarak geçirdi. bir müze için yenilikçi bir dokunmatik ekran uygulaması yarattı ve ona kapıyı açtı. Londra'da bir dijital tasarım stüdyosunda ilk iş. Programcı olarak katılıyor, sonra da şuraya geçiyor: Stokholmsonra Londra'ya dönüyorum. Programlamadan tasarıma geçin. Daha sonra dijital reklam dünyasına giriyor. “Hiçbir zaman belirli bir role hapsolmuş hissetmek istemedim. Her zaman “alışılmışın dışında” olanı aradım ve yeni tutkular keşfettim.”

Güzel Zihinler

DeepMind'a meydan okuyan araştırmacı Gabriele Corso: “Yapay zeka ile farmasötik araştırmalarda devrim yaratıyoruz”

kaydeden Eleonora Chioda

13 Aralık 2024

Bir noktada Microsoft onu fark eder ve Seattle'a çağırır.. Ve hayatı gerçekten değişir. “Büyük bir şirkette sadece bir dişli olma riskiyle karşı karşıyasınız. Hiyerarşik merdiveni tırmanmama rağmen burada işbirliğinin ve dinlemenin değerini öğrendim. Ve Gelişim Zihniyetinin önemi: İtalyancaya nasıl çevrildiğini bilmiyorum, her zorluğu büyüme fırsatı ve her durumu gelişme alanı olarak görme yeteneğidir.” İlham veren modelleri arasında Leonardo da var. Vinci. “Yaratıcılığı sınır tanımıyor, bir rolle sınırlı değil. Leonardo kendisini 360 derecelik bir kişi olarak inşa etti. Bugün geçmişimizin kurbanıyız. Diğer kültürlere karşı kendimizi üstün hissetmeyi bırakmalıyız. Bugün ne yapıyoruz? Çoğu zaman kendimizi ilerlemenin izleyicisi olmakla sınırlandırıyoruz.” Hızla ilerleyen yeni bir şey.

Güzel Zihinler

Mars'a gidecek uzay gemisi Starship'in arkasında İtalyan bir mühendis var

kaydeden Eleonora Chioda

22 Aralık 2024

Ve şimdi geliyor özerk ajanlar çağı, AI Ajanları. «Sizin için bağımsız olarak çalışan uzman bir çalışma ekibinin emrinizde olması gibi olacak». Peki yapay zeka ajanlarının bizim adımıza karar vereceği, geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaşacak mıyız? «Her teknoloji beraberinde fırsatlar ve sorumluluklar getirir. Max Tegmark'ın Hayat 3.0 kitabında yazdıklarını seviyorum: Otomobili geliştirdik, ardından hava yastığını ve emniyet kemerlerini yarattık. Evlerimize yangın getirdik ve sonra onu nasıl yöneteceğimizi ve yangın söndürücüleri yerleştirmeyi öğrendik. Yapay zekayla bile yenilik ve sorumluluk arasındaki dengeyi bulmamız gerekiyor. Bu toplum olarak yapmamız gereken bir konuşma.” Kurallar gereklidir. Ancak bir de var…

«Avrupa'nın olağanüstü bir potansiyeli var, ancak yaratıcılardan ziyade yeniliğin seyircisi olarak kalma riskiyle karşı karşıyayız. Kurallar ve kısıtlamalar koymak yeterli değildir, çözüm üretmek gerekir. Altyapı ve ekosistem gibi” Bu arada Giraldi de baba oldu.

Nina 7 aylık. “Her zaman kızımı büyükanne ve büyükbabasının yanında büyütmek istediğimi düşündüm çünkü büyükannem ve büyükbabamla geçirdiğim çocukluğum harikaydı. Ama onun için en iyisi ne? Aklımda bir proje var: Yeni bir düşünce tarzı getirmek için İtalya'da bir kampüs açmak istiyorum. Şu anda Silikon Vadisi'nde, Seattle'da, New York'ta olanların düşündüğü insanlığın geleceğini inşa etmek… Bilgisayar başında yaşayanların hayal ettiği, içinde vakit geçireceğimiz bir dünya yaratan bir gelecek. ekranın önünde daha da fazla zaman geçirebilirsiniz. Ancak Silikon Vadisi'nde çalışanlara sorarsanız: Geleceğiniz için ne istiyorsunuz? Çoğu kişi şu cevabı verebilir: “Farklı bir yaşam tarzı, belki İtalya'da yaşayacağım.” Yani, durumun tüm saflığına rağmen, farklı bir şey yaratmaya çalışmak güzel olurdu. Sabahları gelecek üzerinde çalıştığımız, öğleden sonra ise zeytinleri topladığımız bir gerçeklik…” Dönmeden önce yapılacak daha çok şey var.

Güzel Zihinler

EPS Ödülü'nü kazanan İtalyan bilim adamı Andrea Cavalleri: “Lazerle görünmezi keşfediyorum”

kaydeden Eleonora Chioda

28 Aralık 2024

Giraldi ise hayatını bir satranç oyunu gibi planlıyor. «İtalya'da yeni bir şey yaratmaya yardımcı olmak için yapılacak kesin hamle, Kralı kontrol altına almak olacaktır. Ancak hayatta olduğu gibi satrançta da tek bir hamleyle kazanamazsınız: stratejiyi oluşturmalısınız, her hamle yeni olasılıkların önünü açar, beklenmedik yollara ihtiyacınız vardır. Deneyimler, beceriler, kaynaklar ve ağlar topluyorum. Önemli olan biriktirmek değil, daha geniş bir vizyon oluşturmaktır. Yaşadığım her ülke, üzerinde çalıştığım her proje bana olaylara farklı bir açıdan bakmayı öğretti. Bir gün bu zengin bakış açısını evime taşımak isterim. Ama hangi kibirle gelip başarmayı düşünebilirdim ki? Bilmiyorum ama bir şeyi değiştirmek istiyorsan er ya da geç bu adımı atmalısın. Ve en ilginç fikirler bildiklerimizin sınırlarının ötesine bakmayı öğrendiğimizde ortaya çıkar.”