Gaziantep’e Etiyopyalı gelin geldi!

erkan_623

New member
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde özel bir şirkette kimya mühendisi olarak çalışan 28 yaşındaki Mehmet Uğur Şahin, bir akrabası aracılığıyla Etiyopyalı Muna (25) ile tanıştı. Etiyopya’ya Muna ile tanışmaya giden Şahin, Muna’yı görünce aşık oldu. Durumu ailelerine açıklayan çift, ailelerin onay vermesiyle evlilik sonucu aldı. Etiyopya kültürüne nazaran yapılan nişan daha sonrası Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde resmi nikah kıyıldı. Nikahın akabinde düzenlenen düğünde çift ve davetliler, Türk ve Etiyopya kültürlerinin müzikleri ve dansları ile eğlendi. Gaziantep’e gelen Etiyopyalı Muna, kısa müddette Türk kültürüne alıştığını söz ederek, kocası ve kaynanasına Türk kahvesi yaptığını söylemiş oldu. Türk yemeklerini de yavaş yavaş öğrendiğini belirten Muna, yemekleri internette araştırarak yapmaya çalıştığını lisana getirdi. Gaziantepli Mehmet Uğur Şahin ise, tek farklarının deri rengi olduğunu, gönüllerinin ise bir olduğunu vurguladı.

OLAYLAR SÜRATLİ GELİŞTİ, KENDİMİ ETİYOPYA’DA BULDUM

Olayların epey süratli geliştiğini ve kendisini Etiyopya’da bulduğunu söyleyen Mehmet Uğur Şahin, “Geçen hafta pazar günü eşimle evlendik. Burada Türk yordamına nazaran düğün yaptık. 40 gün evvel de Etiyopya’da onların adabına göre düğün yapmıştık. Artık eşimle bir arada buradayız. Etiyopya’da kuzenim vardı, onun aracılığı ile tanıştık. Birinci evvel internet üzerinden imajlı ailelerimizle bir arada tanıştık. çabucak sonrasında olaylar süratli bir biçimde ilerlemeye başladı ve kendimi Etiyopya’da buldum” dedi.

TEK FARKIMIZ CİLT RENGİMİZ

Tek farklarının deri rengi olduğunu tabir eden Şahin, “Anneme söylemiş olduğimde fazla yadırgamadı. Yalnızca anlaşabilir miyiz sorusuna karşılık aradık. Ben de hayli düşünüyordum. Konuşuyorduk lakin adet ve örfler ne kadar uygun olur. Vakit geçtikçe baktık yalnızca cilt renklerimiz farklı, kültürlerimiz, kalplerimiz daima tıpkı taraftaydı. Çok şükür her şey hoş ilerledi ve artık yan yanayız. Etiyopya’ya gittiğimde yabancı hissetmedim kendimi, güya yıllardır aradığımı buldum üzere hissettim. Kendisi de bana yabancı üzere uzak kalmadı. Havaalanında çabucak geldi sarıldık birbirimize” biçiminde konuştu. Havaalanında kocasını görünce birbirlerine sarıldıklarını söyleyen Etiyopyalı gelin Muna Ahmed ise, “Mehmet Uğur Şahin’i birinci gördüğümde telefonda konuştuğumdan daha güzel birisi olduğunu hissettim. Daha güzeldi. Birinci havaalanına geldiğinde telefona bakarak beni bulmaya çalışıyordu. Ben onu gördüm ve koşarak sarıldık” dedi.

TÜRK YEMEKLERİNİ ÖĞRENİYORUM

Türk kahvesi, Türk yemeklerini öğrendiğini belirten Muna, “Görüştük tanıştık, birlikte vakit geçirdik. Yeni görüyorum üzere hissetmedim. Ailem de benim evlenmemi istiyordu lakin uzağa gitmemi istemiyorlardı. Bilhassa annem uzağa gitmemi istemiyordu. Fakat damadı görür görmez o da epey sevdi, kabul etmeye başladı. Hem Türk kahvesi tıpkı vakitte Etiyopya kahvesi yapıyorum. Kocam Etiyopya kahvesini de hayli sevdi. Ben daha evvel orada bir Türk firmasında çalışıyordum. Orada bize Türk yemekleri veriyorlardı. Kocamın kuzeniyle orada tanıştık. Orada yemekleri gördüğüm için yeni üzere değil. kimi vakit de internetten bakıyorum yemeklere. Kaynanamla fazlaca uygun anlaşıyoruz, epey samimiyiz” tabirlerini kullandı.

KIYMETLİ OLAN OĞLUMUN MUTLULUĞU

Durumu öğrenince yabancı gözüyle bakmadığını, kıymetli olanın oğlunun memnunluğu olduğunu söyleyen Nebahat Şahin de, “İlk söylemiş olduğinde yabancı bakmadım. Kıymetli olan oğlumun mutluluğudur. Oburu hiç değerli değildi. Gelinimden çok mutluyum, inşallah sonuna kadar bu biçimde gideriz. Anne kız üzereyiz. Bana hiç bir şey yaptırmıyor, her işi kendisi yapıyor” diye konuştu.

KAYNAK: İHA