Gaz kaçağı paniği: Mahalleli sokağa döküldü

semaver

Active member
Gaz kaçağı paniği: Mahalleli sokağa döküldü Olay, dün akşam saatlerinde, Esenler Menderes Mahallesi 381. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, sokaktan ağır bir ses geldiğini duyan mahalle sakinleri sesin kaynağını bulmak için dışarıya çıktı.

Mahalleli sesin, hasar görmüş bir doğal gaz borusundan geldiğini görür görmez paniğe kapıldı. Vatandaşlar durumu, itfaiye, polis ve İGDAŞ gruplarına bildirdi. Kısa müddette olay yerine gelen gruplarca, bölge güvenlik çemberine alındı. İGDAŞ grupları tarafınca evvel sokağa gelen gaz kesildi, akabinde hasar görmüş boru tamir edildi.

Sorunun çözülmesiyle mahalleli rahat bir nefes aldı. Öte yandan, mahalle sakinleri boruların taammüden kesilmiş olabileceğini argüman etti.

“BORUDA BIÇAK İZİ VAR, KASITLI YAPILDI”

Mahalle sakinlerinden Fatih Şen, “Kasıtlı olarak kapının önündeki gaz borusunu kesmişler. Yüzde 90 kasıtlı zira boruda bıçak izi var. Öteki bir şeyle kesilmez. Doğal gaz borusunu niçin kessinler ki? Kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Olağanda doğal gaz boruları demirden ancak bu plastikten. Bunu muhtemelen kasıtlı olarak kesmişler. Galiba bu binada oturan eski kiracılarla mesken sahibi içinde sorun yaşanmış. O yüzden kesmiş olabilirler diye düşünüyoruz. Biz de evimizdeydik. Ben de yan binada oturuyorum. Gelen sesle meskeni çabucak boşalttık. 2 aylık da çocuğum var onu da konuttan çıkarmak zorunda kaldık” dedi.

“PATLAMA SESİNE UYANDIM”

Bir öteki mahalleli Necmettin Özlü ise, “Doğal gazın patlama sesine uyandım. O esnada uyuyordum, şiddetli bir sese uyandım. Dışarı çıktık, tüm vanaları, elektrikleri kapattık. Aşağı indikten daha sonra İGDAŞ, itfaiye ve polis grupları geldi. Müdahale ettiler. Ben de üst katta oturuyorum” diye konuştu.

Polis takımları, tüm mahalleyi sokağa döken olayla ilgili soruşturma başlattı.