Finlandiya merkezli Salcomp’ta personellerden sendika aksiyonu

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Mehmet KAYA

ANKARA- Elektronik firmalarına üretim yapan Finlandiya merkezli Salcomp şirketinin, İstanbul fabrikasında sendikaya üye olan emekçileri işten çıkardığı açıklandı. Türk Metal Sendikası, şirket önünde hareket başlattı. Finlandiya merkezli Salcomp İstanbul fabrikasında Çin markası Xiaomi için üretim yapıyor.

DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Türk Metal Sendikası 1 No’lu Şube Lideri Mehmet Ali Akman, örgütlenme çalışmaları sırasında işten çıkarmalar yaşandığını, 6 Eylül günü itibariyle ise örgütlenmeyi tamamlayarak yetkiyi aldıklarını söylemiş oldu. İşten çıkarmaları protesto etmek için üretim yavaşlatma hareketi daha sonrası, sendikalı olan 170 çalışanın daha işten çıkarıldığını belirten Akman, “Eylemi münasebet gösterdiler lakin ortalarında aksiyona katılmayan çalışanlar de var. Sendikalı oldukları için işten çıkarıldıkları nedeni öne sürülerek dava açtık, ayrıyeten müfettiş talep ettik. Müfettiş incelemesini bitirdi. Aksiyonumuz 18 gündür devam ediyor.” dedi.

Memleketler arası dayanışma için teşebbüste bulunuldu

Mehmet Ali Akman, sendika olarak talep ettikleri müfettişin incelemesini bitirdiğini ve sendikalılık niçiniyle iş akdi fesihlerini tespit ettiğini söylemiş oldu. Memleketler arası dayanışma için, milletlerarası federasyon IndustriAll nezdinde teşebbüslerde bulunduklarını belirten Akman, “Kısa müddette milletlerarası dayanışmanın da başlayacağına inanıyorum” dedi.

Perde çekilmesine reaksiyon gösterdi

Türk Metal Sendikası Şube Lideri Mehmet Ali Akman, Salcomp fabrikası önünde aksiyonlarının devam ettiği devirde patronun fabrika çitlerini güçlendirerek imgeyi engelleyecek materyallerle perde oluşturduğunu belirterek, emekçilerle irtibatı kesmeye çalıştığını belirterek uygulamaya reaksiyon gösterdi.

Okumaya devam et...