Filistinle Dayanışma Platformu'ndan yardım çağrısı

celikci

New member
Filistinle Dayanışma Platformu'ndan yardım çağrısı
İşgalci İsrail'in haftalardır insanlık dışı saldırılarına devam ettiği Filistin halkı ateşkesle beraber yaralarını sarmaya devam ederken dünyanı dört bir yanından Filistin'e destek gelmiş ve İsrail'in şiddetine karşı protestolar düzenlenmişti. Kağıthane Filistinle Dayanışma Platformu da düzenlediği basın açıklamasında Gazze'nin imarına yönelik yardım çağrısı yaptı. Platformun girişimleriyle Emniyetevleri Bosna Hersek Parkı'nda toplanan kalabalık, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti ve sivil halkın sağlık, barınma ve gıda ihtiyaçları ile Gazze'nin imarına yönelik yardım çağrılarında bulundu. 'Kardeşlerimize Karşı Mahcup Bir HaldeyizToplulukla birlikte düzenlenen programda AKMER Kurucusu yazar Hamza Er açıklamalarda bulundu. İşgalci İsrail'in Ramazan ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılar ile Filistin'in yine üzücü haberlerle gündemde olduğunu belirten Er, 'Filistin'in unutulmadığını ve Kudüs bilincinin yüreklerden çıkmadığını görmenin memnuniyetini taşımakla beraber, 1948'den beri Filistin'in acı ve gözyaşı ile gündeme gelmesine engel olamamanın da hüznünü yaşıyoruz. Müslümanlar olarak kardeşlerimize karşı mahcup bir haldeyiz' dedi. Söz konusu saldırıların bilinçli bir şekilde ibadet günleri, bayramlar ve düğünlerde özellikle gerçekleştirildiği dile getiren Er, ' ABD Irak'ta bayram günlerinde infazlar gerçekleştirmiş, Afganistan'da düğün alanlarını vurmuş, İsrail ise her Ramazan ayında saldırganlığını artırmıştır. Bunların insanlıktan yana zerre kadar değerleri kalmamıştır. Kaçanın kovalanmayacağı, yaşlıya, kadına, çocuğa el uzatılmayacağı, ağaca, çiçeğe dokunulmayacağını emreden Peygamberimizin savaş hukuk prensiplerinden bugünün güç sahipleri fersah fersah uzaktır' ifadelerine yer verdi. 'Filistin Direnişi Açık Bir Okul'Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmayan, konuşan, meydanlara inen ve onların dertleriyle dertlenen herkesin bu meseleyi doğru anlaması gerektiğini söyleyen AKMER kurucusu yazar Hamza Er, 'Bu mücadele denizden nehre kadar işgal edilen tüm toprakların özgürlüğüne kavuşuncaya kadar sürdürülmesi gereken bir mücadeledir' dedi. Siyonizmin tüm insanlık için bir tehdit ve tehlike olduğuna dikkat çeken Er, 'Siyonistlerin terör çeteleri kurarak yurtlarından çıkardıkları Filistinlilerin evlerine, yurtlarına dönmeleri sağlanıncaya, gasp edilen tüm haklar kazanılıncaya ve Siyonistlerin işgali tamamen sonlandırılıncaya kadar bu konu bizim için her zaman öncelikli olacaktır. Kudüs, her biri İslam Peygamberi olan Allah'ın elçilerinin sevdasıdır, mekanıdır. Mü'min muvahhidlerin temiz, adil ellerine muhtaçtır. İsrail'in bölgeden temizlenmesi dünyayı rahatlatacak, anlamsız gerginliklerin ve korkuların ortadan kalkmasını sağlayacak bir sonuç olacaktır' dedi. Filistin halkının direnişine değinen ve diyalog ve ikna yöntemleri teklif edilen Filistin direnişine, acı kayıplar yaşarken aşırılık ve sağduyu çağrısı yapanların hepsinin Siyonistlere hizmet ettiğini bir kez daha vurgulayan Hamza Er, 'Kendi yaşadığı küçük haksızlıklara ve acılara misliyle karşılık verenlerin, çocukları, kadınları katledilen Filistin direnişine yaptıkları diyalog çağrıları samimi değildir' şeklinde konuştu. Gazze'nin imarına yönelik yardım çağrısı yapılan programda bölgedeki acılara ve kayıplara yaptığı konuşma ile bir kez daha değinen Hamza Er, 'Filistin direnişi bir mektep, açık bir okul. Filistin direnişi öğretiyor. Afganistan'a, Irak'a, Suriye'ye ve Türkiye'ye çok şey söylüyor. Kardeşin kardeşe kurşun sıkmamasını, kullanılmamayı, ihtilaflardan kurtulmayı, öncelikli hedefe ve düşmana odaklanmayı, fitneden ve aşırılıktan kaçınmayı, çalışmayı, durmamayı, yokluk içinde neler yapılabileceğini, para, insan, gürültü ve statülerin değil imanın en büyük imkan olduğunu bizlere öğretiyor' dedi. Yardım Çağrıları YapıldıBölgedeki saldırıların Filistin direnişinin kısıtlı imkanlar altında geliştirdiği füzelerin etkisi ile 11. gününde sona erdiği ve Siyonistlerin ateşkesi kabullenmek zorunda kaldığına değinilen açıklamalarda, 'Dünyanın en gelişmiş ordularından birisi olarak görülen ve emperyal güçlerin desteğine sahip olan işgalci terör çetesi, sabreden, direnen ihlaslı ordulara karşı yenilmiş ve diz çökmüştür' ifadeleri kullanıldı. Filistin halkının insanlık dışı bu saldırılar karşısında direnip sonunda da zafere ulaştığı vurgulanırken şimdi herkesin insanlık adına bedel ödeyen Filistin halkına yardım elini uzatması gerektiği belirtildi. Filistin meselesinin bir kavmin veya bir ülkenin sorunu değil, İslam inancına sahip olan her ferdin ve insani duygular taşıyan herkesin ortak sorunu olduğu bir kez daha vurgulandı ve 'Bizler Kağıthane Filistinle Dayanışma Platformu olarak yıkılanı imar etmeye, yaraları sarmaya siz de katılın diyoruz. Gelin Gazze'de ihtiyaç sahiplerine birlikte yardımcı olalım' ifadeleri ile Filistin halkının ihtiyacı olan sağlık, barınma ve gıda gibi pek çok insani yardıma dikkat çekilerek yardım çağrıları yapıldı.

ALINTIDIR