FETÖ konutlarında kaldığını darbeden daha sonra itiraf eden Mehmet Apaydın terfi aldı

semaver

Active member
FETÖ konutlarında kaldığını darbeden daha sonra itiraf eden Mehmet Apaydın terfi aldı 15 Temmuz darbe teşebbüsünden 10 gün daha sonra “tanık” olarak tabir veren ve o devir cumhuriyet savcısı adayı olan Mehmet Apaydın’ın, FETÖ ile alakası konusunda itiraflarına rağmen savcı olduğu ortaya çıktı. Apaydın, FETÖ’nün dershanesine gittiğini, üniversitede FETÖ konutlarında kaldığını, Polis Akademisi imtihanı öncesi birtakım soruların verildiğini ve FETÖ konutlarında “ağabeylik”, “semt ağabeyliği” ve “bölge üniversite mesullüğü” yaptığını itiraf etti bir daha de savcı olarak atandı. bakılırsavi sırasında terfi de alan ve yakın vakitte Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı’nda nazaranvlendirilen Apaydın, hala vazifede.

Cumhuriyet, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden 11 gün daha sonra FETÖ’yle bağlarını açıklayan Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Apaydın’ın tabirine ulaştı. O periyot Sinop’ta “savcı adayı” olarak bakılırsav yapan Apaydın, 26 Temmuz 2016’da, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı’nın binasında iki adalet müfettişinin eşliğinde tabir verdi. FETÖ’den, “liseyi kazandığında haberi olduğunu” savunan Apaydın, üniversite imtihanına FETÖ’ye ilişkin birkaç farklı meskende kalarak hazırlandığını söylemiş oldu. Apaydın, 2007’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandığını, “sınavı kazandığı yıl FETÖ dershanesindeki bir hocanın yönlendirmesi ise Polis Akademisi imtihanına girdiğini lakin yazılı imtihanda başarısız olduğunu” kaydetti. Apaydın, “yazılı imtihana girmedilk evvel dershanedeki bir stajyer öğretmenin kendisine 40 tane İngilizce sorusunun bulunduğu bir test verdiğini, sorulardan 20’sinin kendisine verilen testler ortasında bulunduğunu” aktardı.

‘MESUL YAPILDIM’

Üniversiteye kaydını yaptırmasının akabinde bir devir başka kaldığı cemaate döndüğünü “ev ağabeyi” yapıldığını aktaran Apaydın, “semt ağabeyliği” “bölge üniversite mesullüğü” üzere vazifelerde bulunduğu anlattı. “37-40 civarı mesken vardı” diyen Apaydın, çağrıldığı Ankara’da “Ebubekir” kod Milas Hâkimi Barbaros Hayrettin Ekici tarafınca karşılandığını anlattı. Apaydın, kaldığı konutun sorumlusunun ise o periyot Bodrum Cumhuriyet Savcısı olarak nazaranv yapan Ömer Faruk Aydın olduğunu argüman etti. Apaydın, “sınava hazırlanırken Askeri Hâkimlik Sınavı’nın sorularının kendilerine verilmek istendiğini lakin kendilerinin bunu kabul etmediğini” tez etti. Apaydın, “Yazılı imtihanlarda başarılı olsam da mülakatlarda elendim. 2014 Ocak ayı üzere İstanbul’a döndüm. İstanbul’da kendim imtihanlara hazırlanmaya başladım, cemaatle bir bağım kalmadı” argümanında bulundu. Apaydın, itiraflarına rağmen Yargıçlar ve Savcılar Kurulu’nun 29 Kasım 2016’daki Resmi Gazete’de yayımlanan sonucu ile Bartın Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Apaydın, son olarak mayıs ayında Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı’nda gorevlendirildi. Ulaştığımız Apaydın ise mevzuya ait konuşmak istemedi.