Fazilet Kırım’dan “Maltepe’de Yaşam” standı

Suzan

New member
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu fotoğrafçısı ve müellifi gazeteci Fazilet Kırım’ın “Maltepe’de Yaşam” isimli fotoğraf standı Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Maltepe’nin 18 mahallesinde günlük ömürden kesitler sunma fikriyle ortaya çıkan stant için Kırım günde ortalama 10 km yürüyerek fotoğraf çekti.

İdealtepe doğumlu olan ve ömrünün kıymetli bir kısmı Maltepe’de geçen Fazilet Kırım, “İki aylık bir müddetçte çekilen fotoğraflarımın yer aldığı standımda önceliğim yeni ve eskiyi kıyaslamak, yapılaşma kontrastlarını yakalamaktı. Gecekondu gerisinde milyonluk daireler. İnsan kıymetli yer aldı. Çok yapılaşmayı gözlemledim. Küçükken top oynadığımız, denize girdiğimiz yerler ya park ya da apartman olmuş. Bu acı vericiydi. İçim sızlayarak çektim birtakım şeyleri. Geçmişin sade hoşluklarının, insan profilinin değişimi beni fazlaca etkiledi. Çağdaşlaşmanın getirdiği hoşluklara de yer vermeye çalıştım” dedi.

Bin 200 fotoğraf içinden 60 fotoğrafın seçilerek sunulduğu Fazilet Kırım’ın standı 27 Şubat’a dek Galeri A+B’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.