Fatura ve bebek bezine gelem artırımlar çocuk sahiplerini güç durumda bıraktı

semaver

Active member
Fatura ve bebek bezine gelem artırımlar çocuk sahiplerini güç durumda bıraktı Faturalara ve temel gereksinimlere gerisi arkasına gelen artırımlar, geliri olmayan aileleri sıkıntı durumda bırakıyor. İstanbul’da annesi ve çocuğuyla hayat çabası veren 24 yaşındaki Birgül Y’nin sistemli bir geliri de yok. Gereksinimlerini karşılamakta zorlanan Birgül Y., yaşadığı zorlukları Cumhuriyet’e anlattı.

Birgül Y., eşi ile boşandığını ve nafaka almadığını lisana getirerek, artırımlar niçiniyle fiyatı düzgünce artan bebek bezini dahi almakta sorun yaşadığını şu sözlerle paylaştı: “Nafaka almamam için eski eşim beni bebeğimle tehdit etti. O yüzden nafaka hakkımdan vazgeçtim. hiç bir gelirimiz yok. Bebeğim ve annemle yaşıyorum. Borç ortasındayız. Kiramız 400 lira artırıldı. esasen zorlanıyordum, artık de gelen artırımlar karşısında büsbütün çöktüm. Bebeğim doğduğu vakit muhtaçlıklarını karşılamak için 5 bin TL kredi çektim lakin onu ödeyemiyorum. Bebek bezi, yiyecek almakta zorluk yaşıyorum. Konutta donduğumuz biçimde 760 lira doğalgaz, 250 lira elektrik, 121 lira da su faturası geldi. Faturalarla bebek bezi içinde kalıyorum. Elektrik kesilmesin diye mecburen faturaları ödüyorum. Yoksa hem ışıksız hem doğalgazsız kalacağız. Her türlü etkileniyoruz. Bitmesin diye bebeğimin bezini uzun mühlet değiştiremiyorum. Fatura ödemekten pişik kremi bile alamıyorum.”

BELEDİYE YARDIMI KESTİ

AKP’li Sultangazi Belediyesi’nin erzak yardımı yaptığını ancak onun da yakın vakitte kesildiğini lisana getiren Birgül Y., “Ne yapacağımı bilmiyorum. Kızımın kıyafetlerı küçüldü alamıyorum. Sağdan soldan gelen eskilerle yönetim etmeye çalışıyorum” dedi.

Birgül Y., yaşadıkları konutun rutubet ortasında olduğunu belirterek, şöyleki devam etti: “Gidecek diğer yerimiz de yok. Kiralar hayli değerli. Konutta hasta olmamak mümkün değil. Nefes alırken zorlanıyoruz. Ekmek alamadığım günler oluyor. Elimi neye atsam ateş değeri. Bebeğimin muhtaçlıklarını karşılayamamak epey zoruma gidiyor. Yetersiz beslendiğim için sütüm az oluyor. Ek besin olarak çocuk devam sütü alamıyorum. Birden fazla insan üzere ben de çaresizim ve ne yapacağımı bilmiyorum.” l