Fatma Şahin, AKP’li belediyeyi bu biçimde şikayet etti: Kan kusup, kızılcık şerbeti içiyorum

semaver

Active member
Fatma Şahin, AKP’li belediyeyi bu biçimde şikayet etti: Kan kusup, kızılcık şerbeti içiyorum AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü niçiniyle gazetecilerle bir ortaya geldiği görüşmede dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şahin, rant savlarıyla gündeme gelen AKP’li ilçe belediyesine ait, “Biz birlik olalım dedik. Vallahi başaramadık. Kardeş olalım, kapsayıcı olalım kanısıyla hareket ediyorum lakin kâfi gelmiyor” diye konuştu.

RANT İDDİAARINA HUSUS OLAN EVRAKTAKİ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre; Şahin, AKP Vilayet Lideri Mehmet Hayri Özkeçeci ve MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdelen’in de bulunduğu görüşmede, AKP’li Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu’nun, yerinin Düzenleme İştirak Payı’nı (DOP), imara mevzu olan yerden değil de, daha düşük bedelli yerden verdiği, bu yüzden de rant sağladığı argümanlarına ait açıklamalarda bulundu.

“KAN KUSUP, KIZILCIK ŞERBETİ İÇİYORUM”

Yamaçtepe’nin su, kanalizasyon, yol, kaldırım çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi olarak 850 milyon TL harcayacaklarını belirten Lider Şahin kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bir bölgeyi imara açmak en kolayı. Bunun yanı sıra büyükşehir, altyapı ve üstyapı çalışmalarını da üstlendi. Sizlere Şahinbey ilçesine bağlı Yamaçtepe Mahallesi’nin meselai vereceğim. Biz Yamaçtepe’yi altyapı harcamaları için 250 milyon Türk lirası bir harcama kelam konusuydu. Üstyapıda da bu sayı 600 milyondu. Sırf Yamaçtepe’ye harcanan bedeli görüyorsunuz. Biz üstyapı için 600 milyonu ödüyoruz. Kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum, sesimi çıkartmıyorum. Kent ziyan görmesin diyorum

“BİZ HARCIYORUZ, PARA İLÇE BELEDİYESİNE GİDİYOR”

Parselizasyon ve planlamanın ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğu için paranın da ilçe belediyesine gittiğine işaret eden Lider Şahin, reaksiyonunu şöyleki devam ettirdi:

Yamaçtepe yardımıyla ilçenin alacağı para meblağı, 1,5 milyar Türk lirası dolaylarında. Bakkal hesabıyla sizlere söylüyorum. Büyükşehir olarak Yamaçtepe için altyapı ve üstyapı harcamaları için 850 milyon Türk lirası basıyoruz.

İlçede buradan 2 katı para elde ediyor. Biz birlik olalım dedik. Vallahi başaramadık. Kardeş olalım, kapsayıcı olalım niyetiyle hareket ediyorum lakin kâfi gelmiyor. Ben sizin vicdanınıza güvendiğim için size bu bilgiyi teslim ediyorum.

Siz ne olduğunu anlıyorsunuz. Bana düşen şey, dış kaynak bulmak. Bütçeyi çoğaltmak. Kenti muhteşem ligde devam ettirmek. Bunu sizlerin bilmeniz fazlaca önemli. Bilin ki, bilgi borçlandırır. Nimet ve külfet bölüşülmelidir. Değil mi liderim, değil mi sayın milletvekilim?

TARTIŞILAN İCRAATLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Türkiye Belediyeler Birliği Lideri ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’in tenkitlerine amaç olan AKP’li Şahinbey Belediye Lideri Mehmet Tahmazoğlu, son olarak gündeme gelen imar tadilatına giren yerinin DOP’unu öteki bir yerden vermesinin yanı sıra, düzenlediği kitap fuarına ortalarında Atatürk düşmanlığı telaffuzlarıyla tanınan Mustafa Armağan’ı davet etmesi, 60 milyon TL’ye okçuluk tesisi ihalesi açması, mescitte çorba ikram etmesi üzere icraatlarıyla biliniyor.