Fatih’te çantada 3 milyon dolar taşıyan iki kardeş gasp teşebbüsüne uğradı

semaver

Active member
Fatih’te çantada 3 milyon dolar taşıyan iki kardeş gasp teşebbüsüne uğradı Fatih Laleli’de içerisinde 3 milyon dolar bulunan çantayla yürüyen iki kardeş, iki kişinin gasp teşebbüsüne uğradı. Kendilerine doğrultulan iki tabancaya aldırmayan kardeşler, çantayı canları değerine korudu. Yaşanan o anlar etraftaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 4 Ekim Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. Teze nazaran, çantalarında 3 milyon dolar bulunan iki kardeş, iş yerlerine gitmek için yürüdükleri sırada silahlı iki kişi tarafınca gasbedilmek istendi. İki gaspçının ellerindeki tabancaları doğrulttuğu kardeşler çantayı kaptırmamak için canları değerine direndi. Çantayı alamayan gaspçılar, olay yerinden süratlice uzaklaştı.

‘BANA DA SİLAH DOĞRULTTULAR’

Olayın şahitlerinden esnaf Turan Kalkan, “Sabah 09.00 sıralarıydı. Ticaretle uğraşan arkadaşlarımız var. İki kişi otomobilden, arkadaşların olduğu istikamete yöneldi. İki tane silahlı saldırgan arkadaşa silah doğrultu. Biz orada müdahale ettik. O sırada oburu bana silah doğrulttu. Ben de geri kaçtım. Çok zorladılar çantayı vermemek için. ondan sonrasında şüpheliler kaçtı. Gasba uğrayanlar bizim iş hanındalar. Kendilerini tanıyoruz lakin birkaç günden beri gelmiyorlar. Söylentilere göre çantada 3 milyon dolar varmış. Biz 32 seniçin beri buradayız. Evvelce itimat timleri vardı. Bugünlerde sokakta yoklar. niye yoklar bilmiyorum. Olağan bu da emniyetin bileceğin iş” dedi.

‘BÖYLE OLAYLAR YOKTU’

Etraftaki bir başka esnaf Kadri Karaer ise, “Gasp teşebbüsü oldu. Para çantasını otomobilden indirdiklerinde takip etmişler. İki kişi silahlı atak yaptı paraları almak için lakin alamadılar. Bizim komşularımız, ofisleri var burada. Söylentiye nazaran 3 milyon dolar varmış çantada fakat net değil natürel. Birkaç aya kadar bu biçimde olaylar yoktu. Yeni yeni başladı. Bitmiş bir şeydi fakat yenidendan bu tıp olaylar dönmeye başladı” dedi.

GASP ANLARI KAMERADA

Yaşanan gasp anları etraftaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İmgelerde, iki kişinin sokakta elinde çanta ile yürüyen kardeşlere tabanca doğrulttukları ve kardeşlerin buna karşın çantayı kaptırmayarak bir iş hanına girdikleri görülüyor.