HaberTürk muharriri Fatih Altaylı, YÖK’ün üniversiteye girişlerde baraj puanını kaldırmasını epeyce sert sözlerle eleştirdi. “Rezil bir karar” diye yazan Fatih Altaylı, “Sınav yapmayın daha iyi” sözlerini kullandı.
“Bu rezil sonucun hiç bir geçerli ve bilimsel öne sürülen sebebi olamaz” diyen Altaylı, yazısında şu sözleri kullandı:
“Hiç imtihan yapmayın daha yeterli.
Bu saçma sapan karar;
1. Genç işsizlik sayılarını 4 sene öteler.
2. Özel üniversitelerin boş kontenjanlarını doldurur para kazanmalarını sağlar.
3. Mezun olduklarında iş bulamayacakları garanti olan çocuklar için ailelerin yapacağı gereksiz harcamayı arttırır.
4. Diplomalı işsiz sayısını katlar.
5. Eğitimin genel seviyesini yerle bir eder.
YÖK isimli darbeci eseri konsey bu rezil sonucunı bir de kalan tek tük yeterli üniversitenin kontenjanlarını zorla attırarak taçlandırırsa, bu ülkenin kalan son temellerine de bombayı koymuş olur. Ulusal Eğitim Bakanı Özer’in bu rezaleti durdurma ihtimali var mı onu da bilmiyorum!”
“Bu rezil sonucun hiç bir geçerli ve bilimsel öne sürülen sebebi olamaz” diyen Altaylı, yazısında şu sözleri kullandı:
“Hiç imtihan yapmayın daha yeterli.
Bu saçma sapan karar;
1. Genç işsizlik sayılarını 4 sene öteler.
2. Özel üniversitelerin boş kontenjanlarını doldurur para kazanmalarını sağlar.
3. Mezun olduklarında iş bulamayacakları garanti olan çocuklar için ailelerin yapacağı gereksiz harcamayı arttırır.
4. Diplomalı işsiz sayısını katlar.
5. Eğitimin genel seviyesini yerle bir eder.
YÖK isimli darbeci eseri konsey bu rezil sonucunı bir de kalan tek tük yeterli üniversitenin kontenjanlarını zorla attırarak taçlandırırsa, bu ülkenin kalan son temellerine de bombayı koymuş olur. Ulusal Eğitim Bakanı Özer’in bu rezaleti durdurma ihtimali var mı onu da bilmiyorum!”