Farklı hırsızlık: Okuldan tencere, tava ve çaydanlık çaldı

semaver

Active member
Farklı hırsızlık: Okuldan tencere, tava ve çaydanlık çaldı İstanbul Kağıthane’de gece yarısı bir ortaokula giren yabancı asıllı hırsız, çalacak bir şey bulamayınca tencere, tava ve çaydanlık çaldı. Hırsızlık anları kameralara yansırken, çaldığı materyallerle birlikte kaçarken polis tarafınca durdurulan hırsız, “Tuvalete girmek için okula girdim” deyince yakayı ele verdi.

Olay, 20 Mart Pazar günü 23.30 sıralarında Kağıthane Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi üstündeki Gültepe İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşandı. Teze bakılırsa, ortaokula giren Türkmenistan asıllı Akummedov A. (24), okulu kat kat gezerek demir kesimleri toplamaya başladı.

Okulu gezdiği sırada mutfak kısmına de inen hırsız, burada bulunan 5 adet tencere ve kapakları, çaydanlık, tava ve kapaklarını da çalarak okulun dışına çıktı.

POLİSİ GÖRÜNCE ÇUVALI SAKLAYIP, “TUVALET İÇİN OKULA GİRDİM” DEDİ

Okulda hırsız olduğu ihbarını alan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Takımlar Amirliği vazifelileri, adrese yönelerek çevreyi denetim etmeye başladı. O esnada dışarıda polis ışıklarını bakılırsan hırsız, çuvalı saklayarak okul dışına hakikat yöneldi.

Bu sırada Kağıthane polisi, eşkale uyan şahsı çevirerek üst araması yaptı. Polis takımlarının gece saatlerinde niye okula girdiğini sorması üzerine hırsız Akummedov A. polislerden kurtulmak için, “Tuvalet için girdim, o sırada demirleri görür görmez okul dışına çıkardım, siz de beni yakaladınız” diyerek yanıt verdi.

POLİSİN DİKKATİ HIRSIZIN PALAVRASINI ORTAYA ÇIKARDI

Şahıstan şüphelenen polisler, okulda ve etrafında yapacakları arama çalışmaları bitene kadar kendilerine palavra söyleyen Akummedov A.’yı bırakmadı. Yapılan çalışmalarda çuval içerisinde saklanmış tencere, tava, çaydanlık ve demir kesimleri goren polis takımları, okul nazaranvlisi ile birlikte güvenlik kamerası manzaralarını inceleyince gerçek ortaya çıktı.

Polis takımları, hırsız Akummedov A.’yı gözaltına alarak emniyete götürdü. Emniyette süreçleri tamamlanan hırsız adliyeye sevk edildi. Kağıthane’de okuldan tencere, tava ve demirlerin çalındığı hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.