Ezgi Mola: İsmini Sabi koydum

Tuncay

New member
TRT1’de yayınlanan ‘Masumlar Apartmanı’nda ‘Safiye’ rolüne hayat veren Ezgi Mola, evvelki gün Nişantaşı’nda köpeklerini gezdirirken görüntülendi.

Basın mensupları ile ayaküstü sohbet eden Mola, köpeklerine “Çocuklarım” derken, “bir müddetdir kardeşimdeydi. Setten fırsat bulup, ilgilenemedim. Hepsine kardeşim bakıyordu” dedi.

“ADINI SABİ KOYDUM”

Ezgi Mola, bir daha daha evvel barınaktan aldığı Sushi isimli köpeğinin hayatını kaybettiğini anlatıp, “O Sushi değil, kendisi geçenlerde vefat etti. Onun için hayli üzgünüm. Bu beyaz olanı yeni sahiplendim. Kendisini biraz besleyip, sokağa atmışlar. Antalya’daki barınaktan yeni aldım. Bunların hepsi sabi sübyan olduğu için bunun da ismini Sabi koydum” dedi.

Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün daha sonra ömrünü kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt’te bakılırsavli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel akında bulunduğu argümanını yazdı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Orhan hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ kabahatinden 12 yıldan az olmamak üzere mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

Tutuksuz sanık Orhan’ın yargılanması sürerken, olayın akabinde toplumsal medyadan reaksiyon yağdı. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de toplumsal medya hesabından reaksiyon paylaşımında bulundu.

2 YIL 4 AYA KADAR MAHPUS İSTEMİ

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturmanın akabinde hazırlanan iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı yahut imajlı bir mesaj ile hakaret’ ve ‘hakaret’ cürümlerinden 2 yıl 4 aya kadar mahpus cezası istendi.

İddianame, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı. Olayın akabinde toplumsal medyada ‘Ezgi Mola yanız değildir’ etiketiyle başlatılan kampanyada Mola’ya takviye iletileri yağdı. Ortalarında siyasetçiler, müzisyenler, oyuncuların da olduğu toplumsal medya kullanıcıları paylaştıkları gönderilerle Mola’ya dayanak oldu.

Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘sıradan yargılama’ yoluyla görülen davada sonucunı deklare etti. Mola’nın, ‘sesli, yazılı yahut manzaralı bir mesaj ile hakaret’ ve ‘hakaret’ hatasını işlediğine kanaat getiren mahkeme, 90 günlük isimli para cezası verdi.

65 GÜN İSİMLİ PARA CEZASI

Aksiyonun alenen gerçekleşmesi niçiniyle artırıma gidilerek 105 güne çıkarılan ceza, ‘cezanın sanığın geleceği üstündeki muhtemel etkileri’ göz önünde bulundurularak 65 güne indirildi. bu biçimdece oyuncu Ezgi Mola, 65 gün isimli para cezasına (5 bin 200 TL) çarptırılırken, kararın açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.