Eyüpsultan’da El Emeği Eserleri Şenliği’ne ağır ilgi

erkan_623

New member
Konutta el emeğiyle üreten ve ekonomik manada rastgele bir geliri olmayan bayanların el emeklerinden oluşan mamüllerin sergileneceği Eyüpsultan’da El Emeği Eserleri Şenliği’nin 3’üncüsü düzenlendi. 3 gün sürecek ve Zal Mahmut Paşa Külliyesinin önünde gerçekleşen şenlik, birinci günden ağır ilgi gördü. Şenlikte 19 mahalleden, 74 bayanın yaptığı el emeği göz parıltısı eserler yer alıyor.

74 tane hanımefendilerin el emeğini burada vatandaşlarımıza buluşturuyoruz

Şenlikte konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Biz bu işi daha evvel başlatmıştık biliyorsunuz. Pandemi çıkınca işler bozuldu. Bozulunca hanımefendilerin meskende yaptığı eserler ellerinde kaldı. Bu eğitimler yarım kaldı vs. lakin biz bu süreçte boş durmadık. Birincisini tam yaptık, ikincisini Eyüp Camii’nin ardında kısmi yapmıştık pandemiye denk geldiği için kaldırılmıştı. Lakin artık artık eserlerimizle birlikte bugün Zal Paşa avlusunda bu işi başlatmış olduk. 74 tane hanımefendilerin el emeğini burada vatandaşlarımıza buluşturuyoruz. Yaklaşık 19 mahalleden iştirak var ve bizim ESMEK birimiz ve ESER birimiz de engelli rehabilitasyon merkezine üretilen eserlerde burada olacaklar. Bundan daha sonra bu devam edecek. Talebe bakılırsa iki ayda bir mi yapacağız? altı ayda bir mi yapacağız? ayda bir mi yapacağız? Gelen arz-talep istikrarına nazaran bu çarşıyı, burayı hanımefendilerin ürettiği mamüllerin büyük bir standı haline getireceğiz. Teşebbüsçü hanımefendilere duyurulur bizi takip etmeye devam etsinler” dedi.

Genç kızlar çeyiz için tercih ediyorlar

Çeyizlik eşya satan Fatma Orhan, “Satışlar daha yeni başladı fakat koronadan evvel daha güzeldi. Genç kızlar çeyiz için tercih ediyorlar. Havlular, pikeler bir sürü eser alıyorlar buradan. Allah liderimize zeval vermesin. İstanbul’a geldikten daha sonra belediyenin mağazasına da, şenliklere de bu biçimde şeyler yapıyorum” diye konuştu.

Kendi gereksinimlerimi kendim gideriyorum

Şenlikte stant açan Nurcan Koçak, “Uzun vakit içinderdan beri bu işi yapıyorum. Satış gayeli dört yıldır yapıyorum. Belediye liderimize bize sunduğu şeylerden beri ESMEK mağazamızda eserlerimiz satılıyor. Lif örüyorum, toka yapıyorum, patik yapıyorum. Karım hoş, etrafımda geniş hoş satış yapıyorum. Kendi gereksinimlerimi kendim gideriyorum ve çocuklarımın muhtaçlıklarını da” sözlerini kullandı.

KAYNAK: İHA