Ev hanımlarına aylık 3000 TL gelir imkanı! İŞKUR ödeme yapacak

celikci

New member
Ev hanımlarına aylık 3000 TL gelir imkanı! İŞKUR ödeme yapacak
İŞKUR daha önce yaptığı açıklamada iş edindirme kurslarına katılan bireylere günlük 110 TL ödeme yapılacağını duyurmuştu. Koronavirüs salgını döneminde ekonomik anlamda olumsuz etkilenenler için yeni bir haber daha yayınlayan İŞKUR işsiz kalan annelere de Müjdeli haberi verdi. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, işbaşı eğitim kurslarına katılma koşullarını sağlayan bütün vatandaşların 81 ilde programı müracaat için başvuru yapabilecekleri duyuruldu. İŞKUR anne projesi nedir?İŞKUR anne projesi de son günlerde vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İŞKUR anne projesinden yararlanmak için sadece 0 - 15 yaş aralığında çocuk sahibi olmak yeterli oluyor. İşsiz olan ev hanımlarının bu projeye başvurmaları durumunda günlük 108 lira 80 kuruş para kazanma imkanları bulunuyor. İŞKUR'un meslek edindirme kurslarına kayıt yaptıran anneler eğitim süresi boyunca verilecek desteklerden yararlanabiliyor. Anneler İŞKUR'un bu projesi sayesinde günlük 108 lira kazanırken 3 ayda 9000 lira gelir elde etme imkanı bulacak. İŞKUR mesleki eğitim başvuru şartları nelerdir?İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitimlere başvuru yapmak için birtakım kurallar ve şartlar gerekiyor. Başvuru yapacak olan adaylardan istenen şartlar şu şekilde; 15 yaşını tamamlamış olmak Kuruma kayıtlı işsiz olmak Mesleğin gereklerine uygun şartlara sahip olmak Kurum tarafından aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamış olmak Meslek ve İş Danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak Emekli olmamak Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

ALINTIDIR