‘Et almıyorum, kuzu kestiriyorum’ demişti: Destici kelamlarına ‘açıklık getirmeye çalıştı’

semaver

Active member
‘Et almıyorum, kuzu kestiriyorum’ demişti: Destici kelamlarına ‘açıklık getirmeye çalıştı’ BBP Genel Lideri Destici, Habertürk TV’de katıldığı programda daha evvel toplumsal medyada reaksiyona niye olan “Kasaptan et almıyorum, kuzu kestiriyorum” kelamlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kelamlarının ‘yanlış anlaşıldığını’ belirten Destici, “Biz kalabalık bir aileyiz. Ben köylü çocuğuyum, hala çiftçilik yapıyorum. Kendi yediğimiz elmayı, peyniri kendimiz yapıyoruz. Ekmeğimizi, buğdayımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Benim fazla vaktim olmuyor fakat boş vakit içinderımı orada değerlendiriyorum. Etle ilgili kendi hayatımı anlattım. Anne, baba, 9 kardeş, 7 gelin, 25 torun kalabalık aileyiz. 10 haneye farklı başka yerinden alıyorsunuz, kendiniz üretiyorsunuz. Daha ucuza mal edersiniz. Ben bunu anlatmak istedim. Anadolu bunu bilir. Kışa girerken aileler kışlık etlik keserler ve o kışı çıkarırlar. Yanlış anlayarak yorum yapanlara bir şey demiyorum. Gaylerle yılbaşı kutlayanlar beni eleştirirse bunu kabul etmem. Bunlar âlâ niyetli tenkitler değil. Gerçek bulmuyorum.

“GENÇLERİMİZ ANADOLU’DA KIŞLIK KESİTİ BİLEMEYEBİLİR”

Biz de natürel siyasetçiler olarak lafın nereye gideceğini konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz şöyleki sanıyoruz; tahminen gençlerimiz Anadolu’da kışlık bölümü bilemeyebilir. Bizim kalabalık bir çekirdek aile olduğumuzu bilemeyebilir. Bunu 10 haneye paylaştırdığımızı bilemeyebilir. Demek ki bunu ayrıntılandırarak anlatma konusunda deneyim edinmiş oldum. Bir manada da insanlarımızın değerli kısmı bu geleneği öğrenmiş oldular” dedi.

Destici, toplumsal medyada kelamlarının yanlış yere çekildiğini belirterek, “Ben kendi ailemizden örnek verdim. 10 aileye farklı başka et almaya kalksanız devasa bir sayıyla karşılaşırsınız. Anadolu’yu geziyorum. Narenciye bahçesine girdik. Artık oradan 2 TL’ye alırsınız, burada marketten, manavdan 10 TL’ye alırsınız. Ben alışverişi de seven beşerim. Hem piyasayı tanıyayım, hem fiyatlar nedir? Kesinlikle fiyat araştırması yaparım. Şu anda tıpkı markanın tıpkı eseri A marketinde 10 lira ise B marketinde 12-13 liraya satılabiliyor. Dikkat etmek durumdayız. O kısmın 30 saniyelik kısmını alınca. Hatta ‘kasaptan et alacağına git kuzu kes’e getirdiler. Yanlış anlaşılmalara fırsat verdi bu yapılan” sözlerini kullandı.