‘Estetik mağduruyum’ dedi, profesör hakkında hata duyurusunda bulundu

semaver

Active member
‘Estetik mağduruyum’ dedi, profesör hakkında hata duyurusunda bulundu İngiltere’nin Londra kentinde yaşayan ve bir hastanede Türk hastalar için tercümanlık yapan 50 yaşındaki Selda Gümüş, 2015 yılında İzmir’de obezite ameliyatı oldu. 103 kilodan 59 kiloya düşen, ondan sonrasında 5 kilo daha alarak 64 kiloya ulaşan Gümüş, zayıfladıktan daha sonra bedeninde oluşan sarkıklıkları gidermek için 2018 yılında İzmir’de bir estetik cerrahına başvurdu.

Araştırmaları daha sonrasında Prof. Dr. E.C. ile anlaşan Gümüş için ameliyat programı belirlendi. Birinci operasyonunu 8 Mayıs 2018’de geçiren Gümüş, 29 Temmuz 2019 tarihinde ikinci, geçen yıl 4 Ağustos’ta da üçüncü kere bıçak altına yattı. Bu müddet içerisinde bedenindeki sarkıkların giderilmediğini, üstüne ameliyat izlerinin oluştuğunu öne süren Selda Gümüş, revizyon ameliyatları için kendisini oyaladığını öne sürdüğü Prof. Dr. E.C. hakkında savcılığa kabahat duyurusunda bulundu. Estetik mağduru olduğunu belirten Gümüş, süreç içerisinde psikolojisinin bozulduğunu tabir etti.

“BANA ‘EN HOŞUNU YAPTIM. SENİ KEYİFLİ ETMEK ZOR’ DİYOR”

2018 yılının mayıs ayındaki birinci ameliyatın göğüs bölgesine yapıldığını, bu ameliyattan kesi sorunu haricinde fazla şikayeti olmadığını söyleyen Gümüş, bir daha sonraki ameliyatının ise kol germe ve karın toplama biçiminde planlandığını lakin kol ameliyatı daha sonrası büyük acılar çektiğini lisana getirdi.

Gümüş, “Sol kolumu bir devir gerime döndüremedim. Çift kesi vardı. İstenmeyen deri fazlalığı fazlaca kesilmiş ve ondan sonrasında yine deri kesilerek yama yapılmıştı. çabucak sonrasında kolum için ikinci ameliyatı oldum ve lakin o denli acılarım son buldu lakin kolumu hala sarkık buluyorum. Karnımı gerdiklerini söylemiş olduler ancak karnım gerilmedi. Boş deri hala yerinde duruyor. Tabip olmayan biri bile buna ‘karın germe’ diyemez. İki sefer kesip bunu o vakit nasıl bırakır? Bedenimde derin izler var. Bana ‘En hoşunu yaptım, şahane yaptım. Seni memnun etmek zor’ diyor. Bu durumdan kim memnun olur? Külfetleri düzeltmek için beni ameliyatlara soktu fakat durum düzelmedi. Paramı da geri vermedi. Londra’da göründüğüm Türk tabip, ‘Hangi merdiven altı yere gittin?’ diye sordu. Karnımda bombelik vardı. Öbür tabipler bana ‘İç kasların dikilmemiş olabilir. Ölmediğine dua et’ dediler” diye konuştu.

“SALLANAN ETLER VE İSTENMEYEN İZLERLE DOLUYUM”

Yaşadığı olayın akabinde ameliyat olmaktan korkmaya başladığını ve kabuslar gördüğünü söyleyen Gümüş, şunları anlattı:

“- Ameliyatlardan korkmazdım lakin artık korkuyorum. Bizim epeyce başarılı doktorlarımız var. Ben bütün ameliyatlarımı Türkiye’de oluyorum ve hepsinden de mutlu kalmıştım. Fakat bu durumun istisna olduğunu düşünüyorum. Şayet revize ameliyatlar düzelebileceksem de Türk doktorlarına ameliyat olacağım. Beni bu duruma getiren tabiple hayli sefer görüştüm. ‘Beni ya düzeltin ya da paramı iade edin’ dedim lakin beni oyaladı. ‘Altın iğne uygulayacağım, dolgu yapacağım’ dedi.

– Bunların süreksiz tahliller olduğunu söylemiş oldu. En sonunda da hiç bir şey yapmayacağını belirtti. Ben, diyabet niçiniyle zayıflamıştım. Zayıflama sürecinde epey memnundum. Derilerimin bu kadar sarkacağını ve psikolojimin bu kadar bozulacağını kestirim edemedim. Şu an sallanan etler ve istenmeyen izlerle doluyum. Sarkıklıklarım giderilseydi izlere razı olacaktım lakin derilerim hala gergin değil ve epeyce berbat dikiş izlerim var. Eksper beni muayene etsin. Şayet ‘Bu ameliyat olması gerektiği gibi’ derse davamdan vazgeçeceğim. Bana biroldukça tabip ‘Estetik mağdurusun. Bunu düzeltemeyebiliriz’ diyor. Göründüğüm hiç bir hekim ‘Bu normal’ demedi. Karnım gerilmemiş, kollarım hala sarkık, bacaklarımın simetrisi yok. Sağ bacağım, sol bacağımdan 2 santimetre daha kalın. Derin izlerim var. Güya iki farklı elden çıkmış üzereyim.”

Savlara ait açıklama yapan Prof. Dr. E.C. ise, hastanın operasyon daha sonrası meydana gelecek izler ile ilgili istek formu imzaladığını söylemiş oldu. E.C., “Hastanın geçirdiği süreçlere ait alınmış 19 adet süreç istek formu bulunmaktadır. Hastada yapılan süreçler kararında rastgele bir işlev kaybı yada komplikasyon ortaya çıkmamıştır. Kaldı ki hastanın geçirdiği obezite cerrahisi daha sonrasında iz kalmaması mümkün değildir” açıklamasında bulundu.