Esra Erol’dan günler daha sonra tenkitlere karşılık

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Geçen günlerde Esra Erol’un programına katılan Münevver Yıldırım, 18 yaşındaki kardeşi Elif Yıldırım’ın, 17 Ocak tarihinde 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Kadir Akkoyun’a kaçtığını söylemişti.

Esra Erol, yayına katılan Elif’in yüzünün gösterilmesini istemediği biçimde yanına gitmiş ve kameralar genç kızı çekmişti. Bu sırada öfkelenen Elif’e Esra Erol, bağırarak reaksiyon göstermişti. Esra Erol, “Çekmeyin şunu! Birebir isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı biçimde yaklaştığında vücudunu korumak için de göster” demiş ve ‘mağdur suçlayıcılık’ yaptığı için eleştirilmişti. Bu açıklamasının akabinde ağır reaksiyon toplayan Esra Erol, günler daha sonra sessizliğini bozdu.

Erol, canlı yayında tenkitlere cevap vererek şunları söylemiş oldu:

Kendisine evli adamlarla birlikte olmanın hayatını mahvedeceğini söylemek için göstermiş olduğum bir reaksiyon var. Bu reaksiyon toplumsal medyada fazlaca farklı noktalara gdolayıldü. halbuki benim yansım, kız çocuklarına eğitim görmek yerine evli erkeklerin ikinci eşi olmalarına duyduğum hüzünden. Benim tek hissim bu.

“niçin SESİNİZİ ÇIKARMADINIZ”

Benim üzüldüğüm ne biliyor musunuz? niye aile ortasında istismara uğrayan engelli çocukla ilgili sesinizi çıkarmadınız? Ben bunu hüzün verici buluyorum. Toplumsal sıkıntılarda gözünüzü kaparsanız her şey yolunda sanırsınız. Varsın rahatları kaçıralım. Tahminen sonuca bir yararı olur.

“BANA İSTEDİĞİNİZİ SÖYLEYİN LAKİN…”

Bana istediğiniz söyleyin, lakin inanın o söylenenlerin hepsi genç kızlarımızın hayatını kurtarsın. Bundan daha sonra kız çocuklarıyla ilgili daha fazla konuşacağım. Kız çocuklarımızı o denli bir eğitelim ki onları bu adamları gözlerinden tanısınlar. O onursuzlara söyleyecek epeyce kelamım var lakin her seferinde de söylüyorum. Benim nasıl bayanları savunucu olduğumu herkes bilir. Lütfen epey rica ediyorum yalnızca bir dakikayla ve sistematik bir biçimde yayılmış olan bir imgeyle beni yargılamayın. Haksızlık etmeyin fazlaca rica ediyorum.”