Eski Yarbay Murat Mala’nın beraat sonucunın bozulması talep edildi

semaver

Active member
Eski Yarbay Murat Mala’nın beraat sonucunın bozulması talep edildi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz “çatı” davasında sanık eski Yarbay Murat Mala’nın “Anayasayı ihlal” cürmünden beraatına ait sonucun bozulmasını talep ederken, milletvekillerinin müdahil olmasını da münasebetler içinde sıraladı. Ortalarında AKP ve CHP küme başkanvekillerinin de olduğu 21 kurum ve şahsa yapılan tebligatta, “suçtan ziyan görmedikleri için davaya katılma hakları bulunmaması” bozma öne sürülen sebebi olarak gösterildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Yarbay Murat Mala’nın “Anayasayı ihlal” kabahatinden beraat etmesi sonucunın bozulmasını talep etti. Savcılığın müracaatındaki bozma münasebetlerinden biri dikkat çekti. Müdahil taraflara bildiri edilen müracaatta, birfazlaca bakanlık ile AKP’li milletvekilleri ve CHP Küme Başkanvekili Özgür Özgür’in “suçlardan direkt ziyan görmedikleri için davaya katılma hakları bulunmadıkları” açıklandı. Kelam konusu isimlerin davaya müdahil olması da bozma münasebetleri içinde yer aldı.

‘MECLİS’İ LAĞVEDECEKLERDİ’

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı tebliğname ile husustan haberdar olduğunu belirterek, şahsen ve partim ismine yargılamalara gittim, katıldım, müdahillik dilekçemi verdim. Müdahil kabul edildik. Artık, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı; İsmail Kahraman’ın, İsmet Yılmaz’ın, Özgür Özel’in, Ramazan Can’ın, Ali Özkaya’nın, Mustafa Elitaş’ın, Naci Bostancı’nın müdahillik taleplerinin kabul edilmesini bozma öne sürülen sebebi yapıyor. Yargıtay Başsavcısı diyor ki, ‘Bunlar, cürümden direkt ziyan görmedi.’ Bir sefer, yürütmesiyle, yasamasıyla, yargısıyla o gece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırıldı; biz de ışıkları sönük Meclisin ışığını açtık, tahminen o an gaye değildi, amaç oldu. Başarılı olsalardı aslına bakarsan Meclis’i lağvedeceklerdi” tabirlerini kullandı.

Milletvekillerinin müdahillik taleplerinin haklılığına dikkat çeken Özel, “AK Partili milletvekillerinin de bizimle birlikte buna itiraz etmeleri gerekiyor. Meclis kabahatten ziyan görmediyse, milletvekilleri hatadan ziyan görmediyse kim görmüştür? elbette şehitlerimiz, olağan olarak gazilerimiz; onların müdahillik talepleri aslına bakarsanız kabul edilmiştir fakat Yargıtay Savcılığı ‘Milletvekilleri ziyan görmedi’ diyor. Bu karara, bu yaklaşıma epey dikkatli bakılması gerekiyor” diye konuştu.